Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA U TORNJU

Na čelu Cibone profesor pedagogije Vlatko Previšić

Vlatko Previšić
Marko Lukunić/Pixsell
25.05.2010.
u 15:47

Dr. sc. Vlatko Previšić, 64-godišnji profesor pedagogije na Filozofskom fakultetu, novi je predsjednik Cibone.

Tako je odlučeno na brzopoteznoj sjednici Upravnog odbora održanoj nakon redovne Skupštine kluba. Nakon nje, puni elana, pred novinare su izašli Previšić i direktor Andro Knego koji je priznao da je klupski račun trenutno blokiran.

- Klub je nekoliko dana blokiran, a onda je račun nekoliko dana slobodan. Kad god nešto imamo to proslijedimo igračima i zaposlenicima.

Nakon gospodarstvenika, novinara, političara i generala, Previšić je prvi sveučilišni profesor na čelu Cibone. On će do izborne skupštine (trebala bi biti ove godine) biti čelnik kluba u kojem najbolje plaćeni igrač dobiva dnevno koliko on mjesečno. No, pomiriti se s time bit će najmanji problem za Jelušićeva nasljednika:

– Zbog blokade računa, u posljednjih nekoliko mjeseci uzeli su nam s računa tri milijuna kuna, a dužni smo čak i jednom igraču od prije 15 godina. Nedavno smo dobili 80.000 eura od Eurolige za plasman u Top 16, no i to nam je odmah skinuto s računa od strane igrača koji je s klubom imao zadužnicu. Bizarno je to što svi koji nas tuže dobiju sudski spor, a kada mi tužimo naše dužnike onda ga ne dobijemo. Nas prozivaju oni koji su nam dužni 310.000 kuna, ogovaraju nas i daju savjete što bismo mi to trebali raditi - kazao je Previšić najavivši da će klupska pravna služba morati ubuduće jače povući.

Zajedno s financijskim posrtanjem, Cibona je u proteklih 20-tak godina propala i u očima sportskih poklonika. Priznao je to i novoustoličeni predsjednik najavivši mogući angažman marketinških agencija:

- Ne može ovakav klub ostati na gospođi Elzi, našoj najvjernijoj navijačici. I po pitanju imidža moramo nešto poduzeti.

Na redovnoj Skupštini je odlučeno da će dva mjesta u Upravnom odboru i Izvršnom odboru biti upražnjena. Ona se nude potencijalnim poslovnim partnerima pri čemu nam se čini da je intencija da jedno mjesto ide snažnom sponzoru, a drugo jakoj marketinškoj tvrtki.

- Morali smo birati novi Upravni i Izvršni odbor kako bismo izašli iz funkcionalne blokade. Imali smo UO i IO, ali nismo imali kvorum što je onemogućavalo rješavanje nagomilanih problema. Zato smo i smanjili Upravni odbor sa 17 članova na 11, dok je IO ostao na pet članova. Želimo u upravnom odboru imati i ljude koji će nam moći dati dobre pravne i poslovne savjete.

Previšić kaže da ovim nije zakupio mjesto predsjednika i da će ga rado ustupiti nekome s povećim financijskim udjelom.

- Naša je primarna želja da nam se javi jak sponzor i da mu mi prepustimo upravljačke funkcije. No, u tom procesu moramo biti oprezni, ne smijemo se upuštati u odnos s proturječnim poslovnim ljudima i tvrtkama, moramo dobro provjeriti kome bismo prepustili klub. Inače, nećemo žuriti s prodajom nekretnina, neće biti nikakve rasprodaje poslovnih prostora. Doduše, razmišljamo da prodamo one od kojih nemamo prihoda, one koji nam stvaraju minus jer nam vjerovnici ne plaćaju najamninu - istaknuli su uglas Previšić i Knego.

Njih dvojica, zajedno sa sportskim direktorom Nakićem, počeli su i razgovore trenerom i igračima oko njihovih planova za sljedeću sezonu. Najprije su pričali s trenerom Perasovićem, a potom i sa igračima (Bogdanović, Zubčić, Radošević, Rozić, Vukušić, Andrić...), a uslijedit će i razgovori s prvim violinama momčadi Gordonom i Markom Tomasom. Oni s kojima se već razgovaralo kazali su da bi voljeli ostati, ali uz uvjet da se stabilizira financijska situacija. A izgledi za takvo što u klubu koji je dužan 50-tak milijuna kuna nisu veliki.

- Čuo sam da neki žele naš stečaj, no to je naša stvar hoćemo li ga proglasiti ili ne. To je samo prividno dobro. Stečaj nije rješenje za Cibonu – istaknuo je Previšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije