Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOVU GA - HULK

Musa: Borit ćemo se i vidjeti kamo će nas to odvesti

Željko Musa
Foto: Reuters/PIXSELL
20.01.2019.
u 11:27

Jedan je od naših junaka. Dobri duh svlačionice sjajan je u obrani, sve bolji u napadu

Željko Musa, po rođenju Mostarac, u 32. godini proživljava najljepše trenutke svoje rukometne karijere. Jedan je od ključnih igrača reprezentacije u obrani, a sve je bolji i u napadu.

Španjolcima je utrpao rekordnih šest pogodaka. Toliko pogodaka na jednoj utakmici već je postigao ove sezone u dresu Magdeburga.

>> Pogledajte video, Červar progovorio o kritičarima: Ljudi, ne želim vas lagati...

Do dolaska u Bundesligu, Musa je igrao za zagrebački Medveščak, Izviđač iz Ljubuškog, Trimo iz Trebnja, Gorenje iz Velenja te za poljski Kielce.

U reprezentaciju ga je 2010. na EP-u uveo Lino Červar, a danas se može pohvaliti s tri medalje – srebrom s EP-a 2010. te broncama sa SP-a 2013. i EP-a 2012. godine. Na utakmici sa Španjolskom proglašen je najboljim igračem. Istu tu nagradu dobio je davne 2011. godine na SP-u u Švedskoj. Hrvatska je pobijedila Australiju, a Musa je na toj utakmici postigao osam pogodaka.

– Ne, nikad nisam zabio više golova za repku. Ali nikad nisam ni više igrao – rekao je tada Musa.

Prije je bio prilično šutljiv, izbjegavao je miks-zonu u širokom luku, kao da nije imao dovoljno samopouzdanja. Uvijek bi znao reći: – Nemojte mene ništa pitati. Ima onih koji su zaslužniji.

Bio je i ostao skroman taj dvometraš kojeg su od milja navijači prozvali Hulkom. Dobri duh naše reprezentacije, dva metra visok Hercegovac prvi je koji potiče navijače u trenucima kada reprezentaciji ide nešto slabije. Kada onako visok počne prizivati gledatelje mašući rukama, odmah se odazovu.

Željko Musa
1/14

- Nemam riječi kako bih se odužio našim navijačima koji su punili Olimpijsku dvoranu na svih pet utakmica koje smo ovdje igrali. Osjećali smo se kao da igramo kod kuće. Puno su nam pomogli u svakoj našoj pobjedi, a posebice u pobjedi nad Španjolskom. Kamo sreće da nas u tako velikom broju prate i u Kölnu. No, tamo igra Njemačka, ne znam kakvo je stanje s ulaznicama, ima li ih uopće – istaknuo je Musa.

Sad nam slijedi Brazil...

– Jednom smo se opekli igrajući s Brazilom, na SP-u 2015. jedva smo ga pobijedili u osmini finala. Shvatit ćemo Brazilce ozbiljno. Trebamo vidjeti u čemu su najjači, koje su im slabosti – rekao je Musa.

U Kölnu će ga čekati i suigrač iz Magdeburga Matthias Musche koji igra za Njemačku.

- On je naš najbolji strijelac, ali uz Gensheimera se neće puno naigrati na ovom Svjetskom prvenstvu – istaknuo je Musa.

Koliko može Hrvatska? Može li otići do kraja?

– Moramo se boriti na svakoj utakmici kao što smo se dosad borili pa ćemo vidjeti kamo će nas to na kraju odvesti – zaključio je Musa.

Privatno, Željko Musa je oženjen, sa suprugom Sanjom ima i dvije djevojčice – Saru i Luciju.

>> Pogledajte video: Navijačima hrvatskih rukometaša u Njemačkoj ne smeta ni snijeg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije