Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ŠTO REĆI?"

Mulaomerović nakon sramotnog poraza u Rijeci: Pobijedili smo sami sebe

Hrvatska porazom od Finske  ostala bez plasmana na SP
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.07.2022.
u 23:01

Svi znaju što slijedi. Moramo se okrenuti onome što dolazi, Eurobasketu koji je u rujnu. Mislim da moramo dignuti glavu i okrenuti se budućnosti - rekao je reprezentativac Roko Prkačin

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović je ustvrdio da je njegova momčad samu sebe pobijedila nakon što je Hrvatska poražena sa 79-81 od Finske u Rijeci i na taj način ostala bez plasmana u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Mulaomerović, izbornik reprezentacjie Hrvatske je jako teško pronalazio riječi.

"Što reći nakon ovakvog poraza. Sve smo imali u svojim rukama. Promašili smo 13 slobodnih bacanja što je previše za ovakvu utakmicu. Puno loših odluka u zadnjoj minuti. Pobijedili smo sami sebe. Nismo bili smireni na zadnjim bacanjima. Rekli smo da lopta ide Bogdanoviću ili Hezonji i ne znam kako je završila kod Gnjidića. Ne krivim ga, mlad je, odrasta, ali teško je kad zbog toga ispadneš. Ne mogu prigovoriti želji igrača. Svi smo potišteni, ja pogotovo, jer smo uložili jako puno energije da bismo pobijedili u ovoj utakmici."

Roko Prkačin, košarkaški reprezentativac Hrvatske priznao je da su košarkaši pokazali želju, ali da nije bilo dovoljno.

"Mislim da smo pokazali želju. Napravili smo neke pogreške u ključnim trenucima. Pobijedili smo sami sebe. Svi znaju što slijedi. Moramo se okrenuti onome što dolazi, Eurobasketu koji je u rujnu. Mislim da moramo dignuti glavu i okrenuti se budućnosti."

Na poraz je reagirao i kapetan, Bojan Bogdanović.

''Nisu nas Finci pobijedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po tko zna koji puta. Nemamo se pravo žaliti na uvjete. Izgubili smo našom glupošću. Kako smo igrali, rezultat na prvom poluvremenu je bio još i dobar. Markkanen nam je radio probleme, a onda nam je i Salin pogodio par trica. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo preokrenuli, ali nažalost nismo pobijedili'' rekao je Bogdanović pa dodao da Gnjidić nije krivac s promašenim bacanjima na kraju:

''Podrška je bila odlična, ali ponavljam, po tko zna koji put, izgubili smo na isti način. Lovre nema ništa s ovim porazom. On je obranom donio preokret. Ja sam glavni krivac. Ja sam dobio loptu, ali nažalost sam promašio. Nikad nismo niže pali, nikad nismo igrali niži rang kvalifikacija, teško je reći nešto pametno nakon ovoga, ali ovo ne sluti na ništa dobro. Dolazi Eurobasket, ali treba vidjeti tko će uopće i igrati.''

Komentara 19

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
23:19 03.07.2022.

Gdje smo pali Bože mili...dok je Dražen igrao ove današnje košarkaške velesile Finska,Švedska,Belgija,Nizozemska,Rumunjska koji nas danas deru ko Musa jarca nisu ni postojale....kad vidim onog jugofila rađu kao da vidim onoga jovanovica iz sdp koji je htio uništiti HNS,a takav je ovaj orjunaš dinek. Sve to treba nogom i u prkno

KR
Kruno1988
23:37 03.07.2022.

Ajde ne drobi, pa ne igra Rađa na parketu, jesu bili najbolji sta imamo? Jesu. Jesu grozni? Jesu.

DU
Deleted user
00:12 04.07.2022.

Mulaomeroviću,isključivi krivac za ovu sramotu si Ti! Ostavka u najmanju ruku.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije