Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠIO PRAVILA

Hoće li dopinška afera baciti sjenu na karijeru Mirka Filipovića?

Mirko Filipović
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
12.11.2015.
u 12:04

'Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će išta naći.'

Mirko Cro Cop Filipović priznao je kršenje antidopinških pravila i opravdao se time da se na tako nešto odlučio iz očaja te da to nikako ne bi utjecalo na njegove performanse u oktogonu, već da bi mu "samo pomoglo da rame brže zacijeli".

Kako god, dva dana prije ove odluke službeno se umirovio i time izbjegao suspenziju o kojoj Američka antidopinška agencija (USADA) govori kroz šturo i još uvijek nepotpuno priopćenje na ovu temu.

– Borba između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu je otkazana, a Američka antidopinška agencija obavijestila je Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila – navela je USADA, a nadovezao se UFC:

– Pobrinut ćemo se oko rezultata i odrediti posljedice za Cro Copa kad se USADA oglasi s konačnim rezultatima testiranja. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene, a Hamiltonu će se vrlo brzo zakazati novi meč u bližoj budućnosti.

Ružnu sliku na Mirkovo ime baca i činjenica da on sam nije spomenuo ovako bitne informacije kad se umirovio, posebno jer je za sve znao nekoliko dana prije toga. Time bi odbacio insinuacije i ne bi ispalo da se umirovio kako bi izbjegao suspenziju ili nešto pokušao sakriti.

– Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će išta naći jer sam to uzeo samo nekoliko dana da spasim borbu i rame, a oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato što sam im sam rekao o čemu je riječ, a koja nema nikakvog smisla jer sam se povukao i to zbog ozljeda po cijelom tijelu, a kruna je bila ozljeda ramena – napisao je, između ostalog, Cro Cop u opširnom priopćenju na Facebooku.

>> Cro Cop priznaje: Uzimao sam zabranjeni hormon rasta da bih se brže oporavio

>> Šokantna reakcija iz UFC-a: Mirko Filipović suspendiran zbog sumnje u doping!?

>> Odlazim kao pobjednik, a za jednog sanjara iz Privlake puno sam napravio

>> Ovo je konačni kraj! Više ne mogu, bol je postala neizdrživa

Komentara 12

Avatar mojrodjo
mojrodjo
17:49 12.11.2015.

u mom kvartu tu dole u kaficu su svi pod dopingom svaki dan a jos ni ne postizu vrhunske rezultate.

Avatar lobelzg
lobelzg
12:59 12.11.2015.

...ma da si nesto uzimao , a uzima svaka susa u teretani nesto, ti nas najveci sportas uz Drazena i Parlova! koliko sam samo jutra uz tebe proveo, zivcirao se, grizao nokte...veselio se tvojim pobjedema, zalostio se tvojim porazma...a najvise su me veselili komentari Srbijanaca, uvijek su te postivali i voljeli, kao ni jednog Hrvatskog sportasa...Mirko, neka ti je s srecom i neka te Bog blagoslovi...LEGENDO!

TE
tena44
13:11 12.11.2015.

Kad već neće novinari o tome pisat jer im je zabranjeno, moram u komentariu ovako da bi javnost saznala što se događa: " Hrvatska voćarska zajednica (HVZ) zatražila je poništenje natječaja za mjeru Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja, jer smatra da se pogodovalo velikim tvrtkama, a mali i srednji ostali su bez sredstava za razvoj, istaknuto je u srijedu na konferenciji za novinare HVZ-a. "Pozivamo ministra Tihomira Jakovinu neka odmah poništi raspodjelu potpora iz programa ruralnog razvoja dodijeljenih za mjeru 4, što može učiniti i u sadašnjoj tzv. tehničkoj situaciji jer time će zapravo spriječiti nezakonito trošenje potpora. Ukoliko to ne uradi inzistirat ćemo na kaznenoj prijavi protiv svih odgovornih za pljačku europskog i novca hrvatskih poreznih obveznika, a najodgovorniji za ovu sramotnu odluku upravo je ministar Jakovina", izjavili su Frane Ivković i Josip Đelagić, članovi Vijeća Hrvatske voćarske zajednice (HVZ). HVZ ističe da je smisao ruralnog programa očuvanje je i razvoj ruralnih prostora poticanjem projekata koji će pridonijeti povećanju proizvodnje i boljoj konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uz zadržavanje stanovništva u tim područjima, "a ne davanje i do 90 posto potpora u odnosu na ukupno ulaganje tajkunima kako je to ministar Jakovina proveo kroz prvi natječaj za mjeru 4". "Poništenjem natječaja neće mu biti oproštena odgovornost, no tim činom omogućit će da sredstva za ruralni razvoj dobiju oni kojima su po europskim kriterijima i namijenjena, a ne tajkuni koji su se i svojedobno kroz privatizaciju za male novce dočepali mnogih tvrtki", kazali su predstavnici Hrvatske voćarske zajednice. "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije