Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U GOJANCU

'Možda nas modri ne nađu, pa mi slavimo'

NK Plitvice
Darko Gorenak
23.09.2009.
u 08:06

Malo varaždinsko, prigradsko naselje Gojanec u srijedu će biti svjedokom nogometnog spektakla. Lokalnom županijskom ligašu Plitvici, osnovanom 1973. godine, u šesnaestini finala Kupa Hrvatske u goste dolazi moćni zagrebački Dinamo.

Susret je to za koji cijelo naselje živi posljednja tri tjedna, od kada je izboren prolazak kroz pretkolo Kupa.

Očekuje se 2000 navijača
- Samo se o tome priča. Ne dolazi svaki dan najbolja hrvatska momčad u goste. Iako je ta utakmica pred nas stavila ogromne organizacijske i financijske zahtjeve, isplatio se sav trud, jer povijesni je to dan za naš klub - istaknuo je predsjednik kluba Josip Horvat.

Osim same utakmice, ne treba niti sumnjati, da će Gojančani napraviti pravu feštu.

- Neizostavna je bogata ponuda jela i pića. Na sve smo mislili, tako da vjerujem kako će svi biti zadovoljni - napominje predsjednik Horvat.

A domaćin očekuje više od dvije tisuće navijača. Brojka je to o kojoj su do sada mogli samo sanjati.

- U prodaju smo pustili 2500 ulaznica. Vjerujem kako će većina biti prodana. Nije nevažno da ćemo na taj način pokriti dvogodišnji proračun našeg kluba.

Kako bi navijačima pružili što bolji komfor, samo za ovu prigodu postavljene su montažne tribine s više od 500 sjedaćih mjesta.

I dok predsjednik muku muči oko organizacijskih detalja, momčad se pod paskom trenera Dragutina Posavca priprema za utakmicu karijere.

- Utakmicu doživljavamo kao najveću sportsku nagradu. Treniramo četiri puta tjedno, a odaziv igrača je ogroman - kaže Posavec.

Ne gaje iluzije u neko ogromno iznenađenje.

Ne razočarati pristupom
- Pozitivan rezultat bio bi u rangu znanstvene fantastike. Ono što priželjkujem je da pristupom i borbenošću ne razočaramo naše navijače - zaključio je Posavec.

Teren NK Plitvice smješten je nedaleko glavne ceste, sakriven iza malog šumarka. Upravo tu činjenicu oni najoptimističniji navijači vide kao svoju priliku.

- Možda Dinamo ne nađe teren, pa će se pobjeda pisati nama!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije