Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaraza u klubu

Luka Modrić također završio u karanteni, iz Reala poručili da ne trebamo brinuti za kapetana

Luka Modrić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/4
12.03.2020.
u 18:56

Po uputama hrvatskog liječnika Nike Mihića, šefa liječničke službe kluba, igrači su poslani kućama gdje će u karanteni provesti oko petnaest dana

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida, kao i  prijateljski susret Nizozemske i Španjolske, otkazan je u četvrtak nakon što su nogometaši Real Madrida završili u karanetni zbog pojavljivanja koronavirusa u njihovom kampu.

Real Madrid je idući tjedan trebao gostovati u Manchesteru u uzvratnoj utakmici osmine finala nakon što je u prvoj izgubio 2:1. Španjolska, za koju igra nekoliko igrača Real Madrida, trebala je gostovati u Amsterdamu 29. ožujka.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić zdravstveno se osjeća odlično, međutim poput ostalih igrača morao je u četvrtak napustio sportski kamp Real Madrida nakon što je jednom Realovom košarkašu dijagnosticiran koronavirus, rekao je Hini izvor iz Real Madrida.

Real Madrid u 11 sati nije trenirao nego su svi nogometaši izašli iz kampa u predgrađu Valdebebas, na sjeveru Madrida, nakon što je potvrđeno da je jedan košarkaš prve ekipe bio pozitivan na COVID-19.

- Luka je danas bio poput ostalih igrača. Osjećao se nelagodno. No zdravstveno je perfektno - rekao je izvor upoznat s današnjim događajem u kampu Ciudad Real Madrid.

Po uputama hrvatskog liječnika Nike Mihića, šefa liječničke službe kluba, igrači su poslani kućama gdje će u karanteni provesti oko petnaest dana.

- Svi igrači su odsad u karanteni. Svi su u svojim kućama. Osjete li simptome koronavirusa bit će pregledani. Oni koji neće imati simptome, a budu htjeli biti pregledani, bit će testirani - objasnio je izvor.

Podsjetimo, La Liga je već izvijestila da se prvenstvo neće igrati iduća dva tjedna.

Real Madrid u službenom priopćenju nije htio reći koji je košarkaš zaražen koronavirusom, međutim španjolska televizija La Sexta izvijestila je da je riječ o Treyu Thompkinsu koji je prošli tjedan bio jedan od jedanaest igrača Real Madrida koji je igrao u Milanu utakmicu Eurolige protiv Olimpije Milan. Utakmica se igrala bez publike.

U klupskom centru Ciudad Real Madrid zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona. U toj rezidenciji obično odsjedaju uoči važnih utakmica.

Košarkaši bi sada također trebali proći isti režim karantene kao i nogometaši. Među njima i 18-godišnji hrvatski košarkaš Boris Tišma koji povremeno trenira s prvom momčadi i koji je 8.ožujka igrao protiv Zaragoze. Tu je utakmicu igrao i Thompkins.

Španjolsko košarkaško prvenstvo neće se igrati iduća dva tjedna, a i Euroliga je obustavila svoje natjecanje pa se večeras u madridskoj dvorani Palača Sportova neće igrati susret Real Madrida i Crvene zvezde koji je bio na rasporedu.

Sa 3.059 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. Od 86 umrlih osoba u pokrajini Madrid bilo ih je 56.

Također, uz utakmicu Cityja i Reala, otkazana je utakmica između Juventusa i Lyona. Francuzi su u prvoj utakmici slavili s 1:0, a igrač Juventusa Daniele Rugani bio je pozitivan na koronavirus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije