Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Modrić

Modrić: Nikoga ovdje ne bih izdvojio kao vođu, pa tako ni sebe

'02.09.2010., Riga, Latvija - Nogmetna reprezentacija Hrvatske odrzala je trening dan uoci prvog susreta kvalifikacija s Latvijom za Europsko prvenstvo 2012. Luka Modric.  Photo: Zeljko Hladika/PIXSEL
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
05.09.2010.
u 17:00

- Ne znam ništa o Grcima, čak nisam gledao ni jednu njihovu utakmicu na SP-u. Ionako je važno kakvi smo mi – veli Luka.

Osim tri sigurno izborena letonska boda, izbornika Slavena Bilića svakako najviše veseli spoznaja da će Luka Modrić biti spreman za 90 maksimirskih minuta s Grčkom. Vidjelo se i u Rigi, unatoč načelno vrlo dobrom izdanju, da Luka nedostaje, kad su se 20-ak minuta naši vezni igrači igrali "skrivača."

– Drhtao sam do vodećeg gola u Rigi. A onda je sve došlo na svoje mjesto, znatno smo kvalitetniji, to smo i potvrdili – kaže Modrić, željan igre:

– Izgubio sam deset dana, ali ne vjerujem da se to može odraziti na kondicijskom planu, niti sam izgubio dobru formu. S Grcima neće biti lako, 'kiksali' su na startu i sigurno će se protiv nas pokušati 'vaditi'. Ne vjerujem da će jurnuti, logičnije je očekivati da će se pritajiti i čekati priliku u 'kontrama'. Iako, kako god oni igrali, budemo li mi pravi, nemaju baš nikakve šanse – uvjeren je Modrić.

Naši su reprezentativci u nedjelju popodne gledali snimku utakmice Grčka - Gruzija, u analizi je pomogao Gordan Ciprić, koji je bio "špijun" u Ateni. Bio je to ujedno i prvi "susret" naših igrača s Grcima...

– Ne znam ih, nisam gledao ni jednu njihovu utakmicu na SP-u! Ali, ne trebamo se previše opterećivati, neka oni razmišljaju o nama. Samo neka bude pun stadion, mnogo nam znači navijačka potpora – govorio je Modrić i usput odbio tezu da je baš on naš najvažniji igrač i vođa:

– Nikoga ne bih izdvojio kao vođu, ni sebe, ni nekog drugog. Istina je tek da se u svlačionici sluša glas starijih igrača.

O dolasku Van der Vaarta u Tottenham nije želio pričati, a na kraju je naglasio:

– Pobjedom u utorak dohvatili bismo psihološki mir, odradili zacrtano i spokojno čekali nastavak kvalifikacija. Vjerujem da će tako i biti.

Josip Šimunić ne očekuje više posla protiv Grka negoli ga je bilo u Rigi.

– Odrade li dečki ispred nas posao kao s Letonijom, neće biti nemira. Grci me baš i ne zanimaju. Kad smo spremni i kompletni, a to sad jesmo, tu su i Luka i "Cico" (Niko Kranjčar, nap. a.), ne bojimo se baš nikoga! Pobijedimo li, imat ćemo šest bodova, Grci samo jedan. Bilo bi to sjajno, no još uvijek smo na tri boda. Tri u utorak moramo uzeti bilo kako, pa makar i "krvavi"! Tri letonska boda neće previše značiti ne pobijedimo li Grčku – poručuje Šimunić.

Komentara 7

OB
-obrisani-
17:40 05.09.2010.

Luka skroman kao i uvijek,a Joe.S. nabrijan... Strah me samo da taj neku glupost ne napravi pa pozuti ili da bude jedanaesterac za Grke dosudjen...

VE
Velikogoričan56
20:53 05.09.2010.

Luka po obicaju stoji na zemlji, zato sto je takav i jest najbolji. Simunic se zna i zaigrati pa napravi frku kad je najmanje potrebna, no mislim da je s Corlukom dobar par, da nebi trebalo biti frke. Nije tocno da nisu dobro igrali, uvijek se moze bolje, ali nije bilo ni potrebno. Cemu riskirati ozljedu ako nije nuzno? S Lukom ce biti vjerojatno vise kreacije, vise dobrih lopti za napadace, a i pokoji lijep udarac izvana.

NI
nisde
00:40 06.09.2010.

luka je dobar,skroman dečko i dobra igračina,ali mi imamo kvalitetnu repku,gdje na svakoj poziciji imamo barem dva kvalitetna igrača,što se pokazalo u rigi ne znam koju utakmicu je gledao ovaj novinar,jedino je strinić malo plivao ali ja bi to pripisao neiskustvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije