Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA VATRENIH

Modrić je u elitnom krugu po još jednom mjerilu! Pogledajte listu broja nastupa za reprezentaciju

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
23.03.2024.
u 13:36

Ukoliko Luka Modrić odigra još pet utakmica izjednačit će se s Egipćaninom Hossamom Hassanom i Meksikancem Claudiom Suarezom na 177 nastupa za reprezentaciju. Sasvim je jasno da će prilike za to biti

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu navečer gra prvi susret turnira u Egiptu protiv Tunisa. Ovim će natjecanjem vatreni krenuti u pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj od sredinje lipnja do sredine srpnja. Ukoliko pobijede Tunis, igrat će protiv Egipta koji je u drugoj utakmici svladao Novi Zeland (1:0).

Momčad će kao kapetan na terenu predvoditi Luka Modrić, legenda hrvatske reprezentacije i Real Madrida. Koliko je popularan gdje god došao pokazuju i scene poslije treninga vatrenih u Kairu kada su njegovi egipastski obožavatelji navalili po potpise i zajedničke fotografije.

VIDEO Kako vam se sviđaju novi dresovi nogometne reprezentacije?

Zanimljivo je i da bi se Modrić nastupom u utakmici protiv Tunisa trebao priključiti krugu od 15 igrača s najviše nastupa za reprezentaciju. Modrić trenutno ima 172 nastupa. To je najviše u hrvatskoj reprezentaciji, a idući je Darijo Srna s tek 134 utakmice.  Uz to, ima priliku ući i u top 10 te liste.

Ukoliko odigra još pet utakmica izjednačit će se s Egipćaninom Hossamom Hassanom i Meksikancem Claudiom Suarezom na 177 nastupa. Sasvim je jasno da će prilike za to biti. Uz dvije utakmice na turniru, vatrene čekaju prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom, a potom i Euro 2024. gdje će u svakom slučaju igrati barem triput.

VEZANI ČLANCI:

Na ovoj se listi sasvim očekivano pojavljuju i druga velika imena. Sedmo mjesto ljestvice dijele Lionel Messi i Sergio Ramos sa 180 nastupa. Popis predvodi Cristiano Ronaldo s čak 205  nastupa upisanih u dresu portugalske reprezentacije.

1. Cristiano Ronaldo (Portugal) - 205 utakmice
2. Bader Al-Mutawa (Kuvajt) - 196
3. Soh Chin Ann (Malezija) - 195
4. Ahmed Hassan (Egipat) - 184
5. Hassan Al-Haydos (Katar), Ahmed Mubarak (Oman) - 183
7. Lionel Messi (Argentina), Sergio Ramos (Španjolska) - 180
9. Andres Guardado (Meksiko) - 179
10. Hossam Hassan (Egipat), Claudio Suarez (Meksiko) - 177
16. Luka Modrić (Hrvatska) - 172

GALERIJA Svi dresovi vatrenih: Legendarne 'kockice' preplavile su svijet, po ovome smo najpoznatiji

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije