Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u Španjolskoj

Modrić i Rakitić bili su nezamjenjivi, a sada su u nemilosti trenera. Je li vrijeme za odlazak?

12.03.2020.
u 07:49

Dok bi Modrić mogao ostati u klubu u kojemu je izgradio kultni ugled, Ivan Rakitić neizbježno će promijeniti zrak krajem sezone, a kao favoriti za njegov potpis naziru se Juventus i Atlético

Od dva hrvatska asa u španjolskoj Primeri Luka Modrić ima više izgleda za ostanak nego Ivan Rakitić.

Realov veznjak dobro podnosi svoju manje istaknutu ulogu koju mu je namijenio Zinédine Zidane, dok je Barçin srednjak svjestan da mu je oproštaj od Camp Noua udaljen samo nekoliko mjeseci.

>> Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Nitko ne sumnja da je Modrić obilježio noviju Realovu povijest kao važna poluga i prvotimac u četirima pobjedničkim finalima Lige prvaka, no danas je na pragu 35. rođendana.

Godine ne opraštaju, a Real već ima u pripremi dvije nove opcije za Modrićevu poziciju. Norveški genijalac Martin Ødegaard gotovo se sigurno vraća na Bernabéu na krilima izvanrednih predstava u Real Sociedadu, a izgledno je da će mu se pridružiti Nizozemac Donny van de Beek iz Ajaxa.

Tako će se Zidane, koji već oprezno dozira Modrićevu minutažu, sigurno više oslanjati na mlađe noge i pluća cijenjenih pridošlica. Osvajač Zlatne lopte morat će izabrati između borbe za sve manje raspoloživih minuta ili odlaska u drugu sredinu, gdje će, unatoč poodmakloj dobi, biti vodeća figura.

Žrtva “projekta Neymar”

U ljeto 2018. Real je za njega primio nekoliko ponuda, od kojih je ona Interova bila najprimamljivija. No, izvrsno odigrani Mundijal uvjerio je klub da ga zadrži i produlji ugovor s njim do ljeta 2021.

Dok se 2018. bar spominjala mogućnost njegova odlaska, ta je priča 2019. utihnula. Pripreme pod Zidaneom iznjedrile su znatno poboljšani Real u odnosu na prethodnu sezonu. Od jeseni sve se vratilo u normalu, a bijela momčad uključujući Modrića, prikazuje nogomet blizak njezinu najboljem izdanju.

>> Pogledajte i kako izgleda kuća Luke Modrića od 12 milijuna eura

1/14

Izostanci iz prve jedanaestorice u važnim utakmicama protiv Paris SG-a, Atlética i Barcelone posijali su sumnje u njegov status kod Zidanea, ali mu je zadnjih mjeseci povratak u početni sastav u Superkupu i u uzvratnom derbiju protiv Atlética podigao moral.

Natjecateljski aspekt koji se bio ugasio prošle sezone ponovno živi, a desetka vatrenih potpisuje svoju najefikasniju sezonu s pet pogodaka u svim natjecanjima.

Dok bi Modrić mogao ostati u klubu u kojemu je izgradio kultni ugled, Ivan Rakitić neizbježno će promijeniti zrak krajem sezone, a kao favoriti za njegov potpis naziru se Juventus i Atlético.

Hrvatski junak s prošlog Mundijala bio je nezamjenjiv u Barçinu dresu do ljeta 2019. godine kada mu je nespretna uprava zagorčala život i gurnula ga, ni krivog ni dužnog, prema izlaznim vratima.

Predsjednik Josep Maria Bartomeu, zacijelo pod pritiskom neformalnog “sportskog direktora” Lea Messija, zapeo je za Neymara i u ponudu potajno uključio Rakitića, Ousmanea Dembéléa i Philippea Coutinha s namjerom da s jednim ili dvojicom od navedenih spusti gotovinski dio odštete.

Tajnost nije potrajala dugo jer su svi prepoznali Bartomeuov plan u trenutku kad je Ernesto Valverde počeo izostavljati inače standardnog Rakitića iz sastava.

Kad je projekt vraćanja Neymara propao, Valverde je dobio zeleno svjetlo da vrati Ivana u momčad, no njemu je trebalo vremena da se mentalno oporavi.

Iako je ostao među blaugranama, nastavio je živjeti u neizvjesnosti jer se cijelu jesen šuškalo da će ga se klub riješiti u zimskom prijelaznom roku.

Ozljede Luisa Suáreza i Dembéléa toliko su nagrizle Barcelonin kratki kadar da je novi trener Quique Setién zaključio da je Rakitićev ostanak nužan, ali samo do lipnja.

Rođeni Švicarac koji će ovih dana napuniti 32 godine ima ugovor do 30. lipnja 2021. i otkupnu klauzulu od 125 milijuna eura, no izvjesno je da će ga Barcelona pustiti i za petinu tog iznosa samo da vrati dio ulaganja.

Upravo je Juventus klub koji se najglasnije spominje kao iduće Raketino odredište, a nedavna prodaja Emrea Cana Borussiji Dortmund za 25 milijuna eura otvorila mu i mjesto.


Supruga bi bila sretna

Proteklih dana Marca je izvijestila o mogućnosti da Ivan pređe u Atlético Madrid, o čemu su zastupnici igrača i kluba razgovarali tijekom susreta Madriđana i Liverpoola u osmini finala Lige prvaka. Izvrsno uklopljen u španjolski život, Ivan bi sigurno više volio takav rasplet nego selidbu u drugu državu, a još bi sretnija bila njegova supruga, Španjolka Rachel.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

1/17
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
08:29 12.03.2020.

Vrijeme je bilo već prošle godine.

JO
Joesel
08:42 12.03.2020.

Previše su i ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije