Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polufinale Lige prva

Mladostaši bez plaća posljednja su prepreka Volpijevim igračkama

\'21.08.2010., Korcula - Prijateljska vaterpolo utakmica A reprezentacije Hrvatska - Rusija. Vjeko Kobescak primio je poklon uime vaterpolo saveza.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
11.05.2012.
u 11:00

Mladost je osmi put na Final Fouru i još 
nikad nije otišla do kraja! I u Oradei bi to bilo čudo...

Svaki se ljubitelj vaterpola u Hrvatskoj veseli tome što ćemo imati finalista u Ligi prvaka. Hoće li to biti zagrebačka Mladost ili riječko Primorje bit će odlučeno danas na završnom turniru u Oradei. Hrvatski polufinale počet će u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu (HTV 2), a dva sata prije u drugom polufinalu igrat će Pro Recco i Vasas.

Kladionice ih izjednačile

Mladostaši i primorjaši su u Rumunjsku otputovali zajedničkim čarterom, što samo govori da dobro surađuju. No, u bazenu će to biti rat. Riječani su ove sezone od pet utakmica pobijedili u četiri, a i u onoj jednoj izgubili su na peterce. Unatoč tomu, u kladionicama su im izgledi izjednačeni (po 2.15 na pobjedu obje momčadi).

- U ovoj utakmici to ništa neće značiti. Pobjednik se neće znati do posljednje sekunde, odlučivat će nijanse i možda neki raspoloženi pojedinac - kaže Ivan Asić, mladi trener Primorja koji je ove godine asistirao Roji, a od jeseni postaje prvi trener.

Njegov kolega iz Mladosti Vjeko Kobešćak kaže:

- Primorjaši su bili uspješniji od nas i sezonu prije. Imaju kvalitetnu momčad i favoriti su u polufinalu.

Žapci će u Oradei osmi put nastupiti na završnom turniru, ali nikad nisu bili pobjednici!

- Možemo se tješiti da smo uvijek gubili od kasnijeg pobjednika, no činjenica je da nam ovaj sustav ne odgovara. Bili smo uspješniji dok su se igrale dvije finalne utakmice - ističe Vjeko, koji je kao igrač sudjelovao u osvajanju posljednje, sedme europske krune žabaca, 1996. godine.

Čekaju 15 godina

Može li Mladost u Oradei napraviti senzaciju i nakon 15 godina čekanja ponovo preuzeti europski tron?

- Pro Recco ima 99 posto izgleda, a svi mi ostali dijelimo onaj jedan posto. Da, prošle je godine Talijane iznenadio Partizan, ali ove godine imaju još jaču momčad - zaključio je Kobešćak, kojemu je ovo drugi trenerski Final Four (lani je u Rimu bio treći).

Pro Recco i ove je godine okupio najskuplju svjetsku momčad, a njegovi igrači, kao ni primorjaši (jer isti im je gazda, Gabriele Volpi) nemaju brige koje muče Hinića, Udovičića i zagrebačko društvo - kašnjenje plaća po nekoliko mjeseci. Bez obzira na motiv koji nosi Liga prvaka, financijska stabilnost nikad nije zanemariv faktor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije