Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Mladi vatreni izgubili u Češkoj, pa će im put do EP-a biti teži

Mladi vatreni izgubili u Češkoj, pa će im put do EP-a biti teži
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
23.03.2018. u 17:56

Hrvatska reprezentacija izgubila je prvu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Mladi vatreni u Karvini su izgubili protiv Češke s 1:2.

Hrvatska obrana popustila je u 13. minuti. Nakon udarca iz kuta visoko je skočio David Lischka i glavom skrenuo loptu u našu mrežu. Trebalo je još desetak minuta da se naši nogometaši oporave od šoka, a onda su počeli bolje kombinirati te su do odlaska na odmor nekoliko puta ozbiljno zaprijetili.

U 27. minuti Halilović je lukavo primio loptu na lijevo strani šesnaesterca i gađao suprotan kut, ali je češki vratar bio uspješniji. Deset minuta kasnije Halilović se našao u još boljoj poziciji. Ćorić je uzeo loptu na sredini terena i dao hrvatskom kapetanu u trku. Halilović se sjurio se u kazneni prostor, ali je traljavo pucao.

U 41. minuti Sosa je sjajno ubacio pred češka vrata, ali je lopta iznenadila Karačića. Mogla je ta lopta lako završiti u mreži domaće reprezentacije.

Minutu prije odmora zaprijetila je i Češka. Wiesner je dobro pucao, ali je Posavec bio na mjestu. Odbijena lopta mogla je pasti na nogu češkom napadaču Pulkrabi, ali je hrvatska obrana otklonila opasnost.

Mladi vatreni bolje su ušli u nastavak, ali pokušaji Balića i Halilovića prošli su kraj vrata. No Gračanovi izabranici bili su nagrađeni u 63. minuti.

Nakon Halilovićeva ubačaja iz kuta Ćaleta-Car je skrenuo lotu u mrežu za 1:1. I kada smo pomislili da naši drže kontrolu nad utakmicom uslijedila je kazna. Osam minuta kasnije Hašek je zabio i Češka je ponovno vodila (2:1).

Ovim porazom mladi vatreni su izabrali teži put do EP-a. 

Sljedeću utakmicu igramo 27. ožujka kod kuće protiv Moldavije. Samo prvi u skupinama idu izravno na Euro, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije razigravaju.

Poredak: Grčka 16, Hrvatska 13, Češka (-1) 10, Bjelorusija (-1) 7, Moldavija 3, San Marino 0.

Komentara 11

NO
Nordovest
16:50 23.03.2018.

Ako hočeš upropastiti bilo koju momčad samo na klupu stavi Gračana. Čovjek je vršnjak tamo negdje s Metuzalemom ali rezultata nikada i nigdje.

DU
Deleted user
17:53 23.03.2018.

Gracanu bi trebalo oduzest trenersku diplomu jer je ne zasluzuje !Trener koji Vlasic-a stavi na cenarfora ili je lud ili mora radit nekome ustupke a i jedno i drugo je u kontestu gore navedenog.A i tesko je gledat ovo nerezonskoo soliranje , nabijanje na gol od Halilovic-a !Momce zamisli se nogomet je kolektivna igra a ti nisi Messi !

KR
kruni
18:42 23.03.2018.

ja sam davno pisao da Gracan nije za repku , i nazalost sam imao pravo ,igra bez napadaca bez trke bez zara nema momcadske igre , onaj Brekalo samo nesta solira jednostavno katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije