Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE EP-A

Mlade Hrvatice ostvarile sjajan uspjeh: 'O ovoj generaciji puno će se govoriti'

Varaždin: Zlatna europska liga odbojkašica, Hrvatska - Češka
Igor Soban/PIXSELL
22.07.2023.
u 16:44

– Moram priznati da je gušt pratiti ovu generaciju. Imaju iskusnog izbornika, imaju kemiju kakvu smo mi imali 2003. godine. Ovo je generacija o kojoj će se još dugo i puno govoriti – istaknuo je Matjačić.

Odbojkašice Hrvatske danas u Vrnjačkoj Banji (18 sati) igraju polufinale Europskog prvenstva u konkurenciji do 17 godina. Kao prvoplasirane u skupini A, bez poraza, s 19 bodova i skorom 7-0, igrat će protiv Turske, koje je osvojila 15 bodova uz skor 5-2. U drugom polufinalu igrat će Italija – Grčka. Posljednji put ovakav uspjeh jedna naša mlađa dobna selekcija u odbojci imala je prije 20 godina, kada su kadetkinje Hrvatske u Zagrebu osvojile zlatnu medalju. Bila je to sjajna generacija u kojoj su igrale Senna Ušić, Ivana Miloš, Dijana Reščić, Ana Starčević, Lucija Cigić, Hana Čutura, Marija Škender, Ivana Kamenjarin, Marina Pehar, Dina Bečić, Martina Račić, Antonija Kaleb. Izbornik je bio Nino Matjačić koji je danas alfa i omega odbojkašica Dinama. I upravo iz njegova kluba dolaze tri ponajbolje igračice na ovom EP-u.

– Moram priznati da je gušt pratiti ovu generaciju. Imaju iskusnog izbornika, imaju kemiju kakvu smo mi imali 2003. godine. Ovo je generacija o kojoj će se još dugo i puno govoriti – istaknuo je Matjačić.

Izbornik U-17 reprezentacije je Miodrag Stojković, Miki, inače trener mladostašica.

– Sedam utakmica i sedam pobjeda u skupni. Što reći osim izraziti veliku sreću i zadovoljstvo. Zadnja utakmica protiv Nizozemki bila je dosta kontrolirana s naše strane, osim drugog seta, kada smo malo "otišli" s terena, ali je dobro što smo se odmah u sljedećem vratili. Treba istaknuti da je utakmica dugo trajala jer je bio prekid zbog gubitka rasvjete i nevremena, ali, eto, nismo ostavili utakmicu "za drugi dan", nego smo to uspjeli završiti kako treba. Sada mirno čekamo polufinalnu utakmicu s Turskom, a ova dva dana odmora dobro su nam došla da se rekuperamo – rekao je Stojković. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije