Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINANTNO DO ODLIČJA

Mlada hrvatska tekvandoašica osvojila je svjetsko zlato: Petra Uglešić je nova prvakinja svijeta

Svjetska prvakinja taekwondo
Foto: Taekwondo klub Marjan
1/5
29.08.2023.
u 15:25

Ukupno je to okrugla 120. velika medalja za sportaše splitskog kluba Marjan koji imaju ogromnu bazu iz koje sustavnim radom stvaraju vrhunske sportaše

Članica taekwondo kluba Marjan Petra Uglešić nova je svjetska prvakinja. Epilog je to prvog dana svjetskog kadetskog prvenstva u Sarajevu na kojem su članovi Marjana nastavili svoj čudesni niz.  U prvom kolu kategorije do 152 centimetra Petra je slavila s 2:0 protiv Šveđanke Sigrid Johnsson, u drugom je bila bolja od Grkinje Eleni Psarogianni s novih 2:0 u rundama da bi u borbi za odličje slavila i protiv Iranke Nazanin Zah Moradi još jednom s 2:0 u rundama.

U polufinalu je Splićanka deklasirala reprezentativku Koreje Chaeeun Lee s 2:0 u rundama i ogromnom bodovnom razlikom 17:4 i 22:12 po rundama što je samo bio uvod u finalnu predstavu reprezentativke Hrvatske. Dominante dvije runde i dva prekida zbog bodovne nadmoći rezultat je još jedne fantastične borbe mlade Marjanove zvijezde protiv Han-fei Wang iz Tajpeha.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Svjetska prvakinja taekwondo
1/16

Ukupno je to okrugla 120. velika medalja za sportaše ovog splitskog rasadnika talenata koji imaju ogromnu bazu i iz tog bazena sustavnim radom stvaraju vrhunske sportaše.

VEZANI ČLANCI:

Njihove medalje nisu slučajne nego su plod sustava koji se gradi već više od 20 godina i do sada je iznjedrio gotovo 50 sportaša sa svjetskom, europskom ili olimpijskom medaljom. Prvog dana na tatami je izašla i Luna Antunović, ali je zaustavljena prije raspleta kategorije i borbi za odličja. 

VIDEO Dinamu smo 1984. na Maksimiru pustili utakmicu da ne ispadne iz lige. I Torcida je navijala za plave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije