Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Mjerilo uspjeha za Cedevitu nije Zadar, nego jaka Budućnost

Roko Leni Ukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.03.2015.
u 08:15

Nitko u Cedeviti još ne može reći da je sezona uspješna

S porazima protiv Gran Canarije, Cedevita se oprostila od Europe i skinula težak teret s leđa. Koliko god to bilo pitanje prestiža, igranje u Europi može biti i kamen spoticanja u domaćem natjecanju. Posebice kada se ide na daleka gostovanja.

Ne podnose imperativ

Srećom, Cedevita je financijski stabilan klub vođen od razumnih ljudi pa se na sva putovanja koja bi značila brojna presjedanja (Limoges, Malaga, Volgograd, Las Palmas) i veliki putni umor, išlo s čarter letovima.

S obzirom na "minus 8" iz Zagreba, na Kanarima se trebalo dogoditi šutersko čudo da hrvatski prvak prođe u četvrtfinale. No, na Atlantiku se nije ponovilo ono što se dogodilo u Tel Avivu gdje je Cedevita pobijedila europskog prvaka.

No, čini se da ovi cedevitaši funkcioniraju jedino u prigodama bez pritiska. Čim bi se pojavio predznak "ovo morate dobiti" Cedevita bi u pravilu igrala lošije i padala bi na ispitu karaktera.

U klubu će se pohvaliti kako su dvaput dobili Zadar kada je trebalo, no to i nije "big deal". Taj isti Zadar, čiji igrači sedam mjeseci nisu dobili plaću, i čiji sastav je višestruko jeftiniji od Cedevitina, ne smije biti mjerilo vrijednosti za ovaj sastav.

Pravi ispit karaktera bit će nedjeljna domaća utakmica protiv Budućnosti. Protiv suparnika slične snage, ali bolje plasiranog u ligi, igra se presudna utakmica za plasman i izbor suparnika u doigravanju. Može li Cedevita konačno odigrati jednu mušku utakmicu na svom terenu i tako poslati poruku potencijalnim suparnicima u polufinalu, a to mogu biti i C. zvezda, i Budućnost i Partizan.

Ukić i Tomas se dižu

Cedevitin trener Jasmin Repeša vjeruje da se njegova momčad ne treba bojati niti Crvene zvezde u polufinalu. Zašto? Zato što zvezdaši igraju Euroligu koja ih strašno troši pa je to iskoristiva situacija. No, da li je i za ovu Cedevitu? Ima li u ovoj momčadi takvih winnera na koje neće utjecati divljanje delija s prepunih tribina beogradskog Pionira?

Roko Ukić i Marko Tomas bi to trebali biti i oni i pokazuju neke znakove dizanja forme, no pitanje je mogu li oni više k'o nekad. Vidjet ćemo to u nedjelju protiv nikad jače Budućnosti, silno ambiciozne da u glavni crnogorski grad dovede Euroligu.

>> Evo što se može dogoditi ako u prvim redovima ne pratite utakmicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije