Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

Mirko: Zbog karijere zaslužujem priliku otići kao pobjednik

Mirko Filipović (1)
Marko Prpić/Pixsell
26.03.2011.
u 14:01

Mnogi su se nakon posljednjeg poraza Mirka Filipovića od Brendana Schauba raspisali kako je došlo vrijeme za mirovinu. Cro cop se slaže, ali...

- Neću otići samo zato što netko misli da bih trebao. Imam još jednu borbu i želim je odraditi. Postoji mogućnost da UFC odbije borbu, iako mi je ona po ugovoru zajamčena, no neću praviti probleme oko toga. Ne žele li me više, neću ih prisiljavati da mi pruže priliku da se oprostim pobjedom - istaknuo je Mirko Filipović u intervjuu za Novu TV.

Naravno, priznaje da bi mu teško palo da se od uspješne i bogate karijere oprosti porazom.

- Zaista bih volio otići kao pobjednik, zbog svoje sam karijere to zaslužio. No, bude li drugačije, neću plakati jer nemam za čim žaliti. Ja sam sretan čovjek! U lipnju 2012. bit će 20 godina od moje prve borbe, a iza mene je više od 70 profesionalnih borba - ističe hrvatski borac koji tvrdi kako porazi u borilačkim sportovima ipak teže padaju nego u ostalim sportovima.

- Zato jer tu nema prilike za popravak. U tenisu svaki tjedan igraju drugi turnir, u skijanju imaš veliki broj utrka. Možeš loše odvoziti 2-3 u nizu, ali ubrzo si opet u vrhu.  U borilačkim sportovima imaš 2-3 borbe godišnje. Ja sam 2004. godine odradio osam borba i mislim da je to rekord - kaže UFC-ov borac.

Filipović se osvrnuo i na trenutačno stanje u svijetu borilačkih sportova i mogući odlazak u neku drugu organizaciju ne bude li UFC želio više surađivati.

- UFC danas nema alternative, kupio je i Strikeforce, tako da preuzimaju monopol nad sportom. I da hoću, nemam gdje. Japansko je tržište mrtvo, tko zna koliko će se oporavljati od ovog potresa. K-1 je već godinama u problemima. Stoga, ne omogući li mi UFC još jednu borbu, jednostavno ću se povući - otkriva Mirko.

Cro cop ističe da kod njega više nije prisutna ona glad za pobjedama, nedostaje motiva.

- Potrošen sam emotivno. Često sam se znao uhvatiti kako sam sebi govorim: "Pa, dobro, kad ćeš već jednom reći da je dosta." Sve mi je teže dolaziti na treninge, pa se često s dečkima šalim: "Triput tjedno sam u dvojbi, da li da se bacim niz stepenice pa da me odvezu na traumatologiju ili da se ubodem nožem u trbuh, a sve kako ne bih morao doći na trening". Nakon 20 godina, sve to je postalo muka - priznaje Filipović.

Hrvatski borac otkriva kako je došlo do zamora, te je sa 37 godina promijenio pogled na život, promijenio prioritete.

- Imam dvoje djece, njima ću se posvetiti, kao i svojim hobijima i strastima. Život je ionako prekratak. Ja sam prvo poluvrijeme već odigrao, a u drugom želim stati na loptu, živjeti smirenijim životom - rekao je Mirko te se osvrnuo i na tu posljednju borbu.

- Ako mi da UFC priliku, pripremit ću se kao nikad u životu! No, čak i ako pobijedim, ako mi ponude produženje ugovora, nadam se da će prevladati razum i da ću reći: "Dosta". Dosta je vojničkog života, pa ja sam 20 godina služio vojsku. Nekad u šali znam reći da ću jedino prestati ako si propucam koljeno, no mislim da sam došao do kraja - tvrdi Filipović u intervjuu za Novu TV i zaključuje:

- Puno sam dao ovom sportu, ali i on je meni. 99 posto boraca ne osigura egzistenciju, ja sam uspio. UFC mi je pružio priliku, nisam je iskoristio, no bili su i više nego korektni. Hvala svima koji su me sve ovo vrijeme podržavali.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sveti-ante
14:57 26.03.2011.

tako mirko radi sta ti oces i mislis da je u pravu,to je tvoj zivot,ti si nam puno da,i vrlo tesko radia da stignes di si sad,samo ocu reci tebi puno fala od mene i od nase hrvatske!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije