Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro Cop vs. Frank Mir

Mirko: Mir je moj brat po oružju

\'19.08.2005.,Zagreb - Mirko Filipovic Photo: Davor Puklavec/24sata\'
Davor Puklavec/PIXSELL
25.09.2010.
u 11:00

- Mirko nikako prvi udarac ne bi trebao plasirati nogom, jer bi Mir mogao "spustiti" borbu u parter, a u tome je svjetska klasa - upozorava Zelg Galešić.

Mirko Filipović (28-7-2) broji sitno, vrata oktogona u Indianapolisu zatvorit će mu se iza leđa za nekoliko sati, a ispred njega stajat će impresivni Frank Mir (13-5). Mirko planira napasti odmah u prvoj rundi i pokušat će završiti borbu što prije, jer što će više odmicati vrijeme, favoriziranom Amerikancu rast će šanse. Naš je borac u nezahvalnoj situaciji, ali je hrabro prihvatio poziv i na zalasku karijere preko noći pristao na najtežu borbu u svojoj UFC karijeri.

Budilica u 5.30

– Preuzeo sam rizik znajući što me čeka. No, to je život, nikada nije sve idealno – govorio je hrvatski gladijator, koji nije odgovarao na Mirove provokacije ("Želim dio Mirkova tijela na svojem zidu").

– Taj je sport sam po sebi dovoljno brutalan, pa nije potrebno takvo vrijeđanje. Mislim da se Mir ne bi trebao ponašati poput divljaka. Dat ću sve od sebe da ga pobijedim, a očekujem od njega da učini isto. To nam je posao. Na kraju krajeva, Mir je moj brat po oružju – kaže Cro Cop.

Uskočio je u posljednji tren umjesto ozlijeđenog Minotaura, a kako svladati bolje pripremljenog borca koji je ravnopravan u borbi na nogama, a bolji u parteru, najbolje je pitati one koji znaju kakav je osjećaj stajati zatvoren u kavezu s tipom koji ljutito gleda u vašem smjeru.

– Frank Mir mnogo je opasniji borac nego što ljudi misle. Opasniji od Gonzage i Konga, od kojih je Mirko gubio i uvijek je među pet boraca koji konkuriraju za naslov. Svi se volimo boriti protiv najboljih, a Mir je upravo u toj kategoriji – kaže Zelg Galešić, Puljanin koji nastupa za Dream (omjer 9-5).

Budilica će i njemu zvoniti u nedjelju ujutro oko 5.30, a na što treba obratiti pozornost gledajući borbu na Novoj TV?

– Ključno je da Mirko osvoji centar kaveza i natjera Mira da se kreće oko njega. Pametno bi bilo koristiti se boksačkim tehnikama, nikako prvi udarac ne smije plasirati nogom, jer Mir to može iskoristiti i "spustiti" borbu u parter, a u tome je svjetska klasa. Ostane li Mirko na nogama, boksom može polako graditi prednost. Onaj tko osvoji centar kaveza, taj je na pola puta – dodaje Galešić.

Prognoze padaju u vodu

Idealno bi bilo okončati impresivnu karijeru, što i sam Mirko već neko vrijeme najavljuje, pobjedom protiv dvostrukog prvaka UFC-a. U trenutku kad se vrata kaveza zatvore, sve prognoze, najave i izjave padaju u vodu. Ostaju sami...

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
13:19 25.09.2010.

stvarno je glupo kurčit se mišićima u 21. stoljeću. jedan obični mali metak sav taj trud pretvori u uzalud. vrijeme dinosaura je već odavno prošlo. ali, vidimo da još poneki zalutali primjerak baulja svijetom. preživljavaju pokazujući svoja atavistička umijeća u cirkuskim arenama.

OB
-obrisani-
11:23 25.09.2010.

SRETNO MIRKO,UVJEREN SAM DA ČEMO TE NE KRAJU BORBE VIDJETI NASMIJANOG....

OB
-obrisani-
13:16 25.09.2010.

mirko, pazi metak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije