Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA KARIJERA

Mirko, kucnulo je vrijeme za 'sajonara party', za mirovinu!

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
02.01.2017.
u 12:12

Obitelji Filipović u novoj godini želimo da se njezin pater familias umirovi. Za miran san i njegovih sinova Ivana (13) i Filipa (6), ali i za sliku u javnosti da je otišao kao veliki pobjednik.

Bez namjere da mu bilo što dociram, jer ipak je on sam “svoga tela gospodar”, kao kroničar njegove karijere dojma sam da je stigao najpogodniji trenutak za Cro Copa da objesi rukavice o klin.

Idealan je trenutak za “sayonara party”, bez obzira na to što mu je opet jako skočila cijena i što ga već zovu neke organizacije bogatije od Rizina. Jer, njemu novac ionako nije primaran motiv, a i toliko je dosad zaradio da si ni nekim novim unosnim ugovorom kvalitetu života ne bi poboljšao.

Uz tako “obogaćen” zdravstveni karton, uz toliko ozljeda koliko ih je pretrpio – a u hrvatskom sportu više ih ima jedino Ivica Kostelić – ne bi ni bilo mudro da se nastavi tući. Jer, u desnom koljenu gotovo da i nema hrskavice pa bi, želi li ići dalje, morao najprije na zahvat “uzgajanja i presađivanja”, što bi zahtijevalo rehabilitaciju od najmanje šest mjeseci. A takva stanka u 43. godini bila bi gotovo otpisujuća. Natjecateljski, Mirko nema što dokazivati. Jest, nije postao UFC prvak (i to bi možda bio da nije bilo tolikih ozljeda), ali je jedini na svijetu osvojio pojaseve u četiri različite profesionalne borilačke organizacije. Pa čak i ako oduzmemo manje cijenjeni Inoki Genome Fighting (IGF), još uvijek ostaje da ima pojaseve Grand-prix pobjednika u Prideu, K-1 i Rizinu. A nitko od modernih gladijatora nije osvojio naslove u najjačim organizacijama svoga doba u kik-boksu i slobodnoj borbi, što su K-1 i Pride bili prije pojave Gloryja i UFC-a.

Osim toga, tu je i onaj faktor zebnje i stresa za njegove najmilije. Ako nemate borca u obitelji, teško možete zamisliti koliko njegova supruga i majka strepe nad svakim njegovim nastupom “s glavom kao metom suparnika”. Dok god netko vašem tati, suprugu ili sinu pokušava otkinuti glavu, koliko god vi vjerovali u njegovu spremnost, ne možete biti spokojni.

I zato obitelji Filipović u novoj godini želimo da se njezin pater familias umirovi. Za miran san i njegovih sinova Ivana (13) i Filipa (6), ali i za sliku u javnosti da je otišao kao veliki pobjednik.

Komentara 9

TO
tomisLav_
13:54 02.01.2017.

Ima puno novinara kojima je kucnuo čas za mirovinu nakon nekih članaka, pa su svejedno odlučili raditi isti posao :)

OV
Ovozemaljski
17:21 02.01.2017.

Boze sta sebi ljudi dopustaju... Valjda ce Mirko odluciti skupa sa obitelji, bez ovakvih licemjerno moralnih clanaka!

Avatar Burviles
Burviles
20:56 02.01.2017.

a kaj tebe to smeta kad se bu umirovil pa nebu tebe pital koji samo znaš od stolca do kreveta,a možda i te glupe napise pišeš od doma pa ni ne hodaš,pusti čovjeka na miru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije