Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj u Japanu

Kohsaka poručio Cro Copu: Učinit ću ovu borbu ružnom!

Filipović - Kohsaka
31.12.2017.
u 08:55

Nakon što se prije točno godinu dana oprostio osvajanjem Rizinova Grand Pixa, Mirko Filipović odlučio se vratiti pred najvjernijom publikom...

Mirko Filipović (43), pobjednik Grand prixa dvije legendarne japanske borilačke organizacije Pridea i K-1, danas će se od 11.30 sati po hrvatskom vremenu u Saitama Areni boriti protiv tamošnje legende, četiri godine starijeg, Tsuyoshija Kohsake (27-19-2).

Nakon što se prije točno godinu dana oprostio osvajanjem Rizinova Grand Pixa, Cro Cop se odlučio vratiti kako bi se dostojno zahvalio najvjernijoj publici na podršci te ga uz ovu, prema najavljenom, u naredno vrijeme očekuju još dvije borbe.

Filipović je u nizu od sedam pobjeda, dok je Koshaka nakon gotovo desetogodišnje stanke ostvario pobjedu i poraz. To će vodećem hrvatskom gladijatoru biti jubilarni, 50. meč u slobodnoj borbi, u kojoj dosad ima 35 pobjeda (26 nokautom), 11 poraza, dva remija i jednu borbu prekinutu zbog ozljede. Okršaj s Kohsakom bit će mu 59. borba u Japanu od ukupno 80 koliko ih je imao u karijeri, što po pravilima kik-boksa (31), što u slobodnoj borbi (49).

Filipović - Kohsaka
1/10

Ujedno, ovo će mu biti deveta Nova godina koju će dočekati u Zemlji Izlazećeg Sunca

Na jučerašnjem vaganju hrvatski borac imao 110.2, a Kohsaka 101.7 kilograma.

- Moja pobjeda na Grand Prixu u otvorenoj kategoriji prošle godine bila je velika stvar u Hrvatskoj. Svi su gledali borbu na televiziji i gledanost je zaista bila velika. Sretan sam što sam bez ozljeda i zdraviji nego ikad prije. Osjećam se mentalno i fizički snažno - izjavio je Cro Cop dok je Kohsaka naglasio da već dugo želi ovu borbu.

- Ne tražim čistu borbu. Učinit ću ovu borbu ružnom. Dat ću sve što imam, a ako to znači da moram puzati da udarim Mirka tako će i biti. Prije više od deset godina kada su Fujita i Yoshida izgubii od Mirka dobio sam potrebu da se borim s Mirkom. Želio sam postati prvi japanski borac koji će ga pobijediti, ali u to vrijeme nije došlo do te borbe - rekao je 47-godišnji Japanac te dodao:

- Današnji klinci imaju iz čega učiti. Ali, oni imaju percepciju borbe na temelju onoga što vide na You Tubeu i ostalih informacija s interneta. Ali, u stvarnosti svašta se može dogoditi u ringu. Pripreme morate početi sa shvaćanjem da stvari neće ići onako kako ste planirali. Shvatiti mogućnosti u svakoj situaciji prvi je korak na putu da postanete borac.

Filipović je prvi put u karijeri na borbu poveo i svog starijeg sina Ivana koji će mu stajati u kutu. Njegova borba deveta je na rasporedu, a Prema Rizinovim pravilima trajati će tri runde (prva deset minuta, a druga i treća po pet minuta).  

Komentara 12

Avatar kemerson
kemerson
10:01 31.12.2017.

Ovo sa Cro-dopom vise nije niti smijesno. Postaje tuzno koliko je starac gladan love. To vise nema veze sa sportom niti natjecanjem.

GV
golub Vaso
09:25 31.12.2017.

geriatric fight

SX
sudbina x
10:15 31.12.2017.

Sad i bila fora da ga ovaj starkelja prebije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije