Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet oduševio

Mijatović: 'Iznenađen sam Modrićem. Još uvijek je najbolji kreativni veznjak na svijetu'

Champions League - Group C - S.C. Braga v Real Madrid
Foto: MIGUEL VIDAL/REUTERS
1/4
26.10.2023.
u 07:00

"Da je Modrić u ovoj utakmici zabio i tri gola, ne bi bio starter u subotnjem El Clásicu", stoji u tekstu novinara Carrusel Deportiva, Javiera Herráeza

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić u srijedu je u dresu Real Madrida odigrao cijelu utakmicu prve večeri trećeg kola Lige prvaka u kojoj je kraljevski klub na zahtjevnom gostovanju svladao Bragu s 2:1. Real je tako došao do tri uzastopne pobjede i nedodirljive prve pozicije skupine C s devet bodova, a Modriću je ovo bila prva utakmica u sezoni koju je odigrao u cijelosti.

Najbolji kreativni veznjak

Tu priliku je naš veznjak iskoristio na fantastičan način. Imao je najviše točnih dodavanja na utakmici (73) te je jedini bio stopostotan po uspješnosti dugih lopti i uspješnosti driblinga od svih 28 igrača na susretu. Također, upisao je sedam ključnih dodavanja, čime je izjednačio hrvatski rekord otkako se 2015. računa ta statistika. Osim toga valja istaknuti i njegovih šest oduzetih lopti, dvije očišćene opasnosti te točnost dodavanja od 98,6 posto.

GALERIJA Bayern u stresnoj utakmici ipak svladao Galatasaray; Inter siguran protiv Salzburga

Champions League - Group C - S.C. Braga v Real Madrid
1/21

– Iznenađen sam njim. Ima nevjerojatnu sposobnost podići nivo igre i nadmašiti samog sebe. Kad želi pokazati da u njemu ima još puno nogometa, sve nas iznenadi. Utakmica protiv Brage pokazala je da je on još uvijek najbolji kreativni veznjak na svijetu – rekao je legendarni bivši igrač Reala i bivši sportski direktor madridskog kluba Predrag Mijatović.

Španjolski mediji bili su puni hvale za nastup Modrića protiv Brage. U poznatom španjolskom listu Marca izvedba iz Portugala nazvana je "savršenom utakmicom Luke Modrića u distribuciji lopte" dok su u AS-u naglasili Modrićevo iskustvo te ga usporedili s Petrom Panom. U oba lista je pak i istaknuto da Modrić nema nikakve šanse za startati u nadolazećem El Clásicu protiv Barcelone na Camp Nou koji je na rasporedu u subotu od 16 sati i 15 minuta. Na takvom nekakvom tragu je i novinar Carrusel Deportiva Javier Herráez, koji je istaknuo: "Da je Modrić u ovoj utakmici zabio i tri gola, ne bi bio starter u subotnjem El Clásicu". Prema svemu onome što možemo vidjeti u španjolskim medijima, Real će subotnju utakmicu protiv Barcelone početi s čak pet veznih igrača (Kroos, Bellingham, Tchouaméni, Valverde, Camavinga), dok će Modrić pored svih njih vrlo izgledno ostati na klupi.

VEZANI ČLANCI:

Bayernovi rekordi

U prvoj večeri nije bilo puno iznenađenja, ali najviše povijesnog značaja imala je pobjeda Bayerna u turskoj kod Galatasaraya (3:1). Iako je slavlje došlo teže od očekivanog sa strašnim pritiskom Galate, momčad Thomasa Tuchela je golovima Comana, Kanea i Musiale došla do pobjede koja ih je upisala u mnoge rekordne knjige. U grupnoj fazi Bavarci su sad nanizali nevjerojatnih 37 utakmica bez poraza (34 pobjede, 3 remija), također su nanizali 16 pobjeda u grupnoj fazi, a postali su prva momčad u povijesti Lige prvaka s osam uzastopnih gostujućih pobjeda u skupinama. Ovo im i je peta uzastopna sezona s tri pobjede na početku.

VIDEO Modrić o porazu blijede Hrvatske: 'Ne treba dramiti. Jednostavno nismo bili pravi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije