Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO IZ SLAVONSKOG BRODA

Mihaela Lazić našla je uzor u Stephu Curryju

Mihael Lazić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
11.01.2016.
u 11:15

Već sada sanjari o tome da se jednoga dana upiše na koledž i igra u WNBA ligi, a uzor joj je Stephen Curry iz Golden State Warriorsa.

Iako je tek navršila 15 godina, Brođanka Mihaela Lazić s prosjekom od 21,5 koševa po utakmici najbolja je pucačica Prve hrvatske seniorske košarkaške lige. Košarku je počela igrati s deset godina, a presudnu ulogu za tu odluku odigrao je utjecaj njezina djeda, koji je nekada također bio košarkaš.

- Gode mi ponude iz drugih sredina, ali najljepše je kod kuće. Kada je moj klub izborio ulazak u Prvu ligu - odlučila sam ostati kaže Mihaela.

Odlična učenica

Osim što nemilosrdno puni protivničke koševe, odlična je učenica prvog razreda brodske Gimnazije, a podjednako je uspješna i kao asistent, pa čak i kao skakač iako je visoka 168 centimetara i igra na poziciji razigravača. Stoga ne iznenađuje što je mnogi nazivaju čudom od djeteta. Već sada sanjari o tome da se jednoga dana upiše na koledž i igra u WNBA ligi, a uzor joj je Stephen Curry iz Golden State Warriorsa.

Mihaela je ovog tjedna bila na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske u svom gradu. Školski su praznici, naime, iskorišteni za odrađivanje prvog dijela priprema za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se u kolovozu održati u talijanskim Udinama.

S obzirom na to da jedina od svih prisutnih igračica na utakmicama A-1 lige na parketu provodi svih 40 minuta, od nadarene se Brođanke očekuje da bude predvodnica reprezentacije.

To su mi već treće reprezentativne pripreme. Treninzi su malo naporniji nego što sam očekivala, ali su zato vrlo zanimljivi. Većinu cura otprije poznajem, družimo se i izvan parketa, a usto i puno toga naučimo. Sve jedva čekamo nastup u Italiji nastavlja Mihaela, koja u nogama već ima dva Europska prvenstva u Mađarskoj 2014. i Portugalu 2015. godine.

Bolji poznavatelji košarkaških prilika u Slavonskom Brodu ne sjećaju se kada su vidjeli takav talent. Pun hvale za svoju najbolju igračicu je i novi izbornik Šime Vidaković, koji je trener zagrebačkog A-2 ligaša Folke Borovje. On je do sada bio pomoćnik izborniku juniorske selekcije Deanu Nemecu, a sada vodi kadetkinje.

- Mihaela je ovdje najiskusnija i odskače kvalitetom. Naravno da će biti nositeljica svog naraštaja. Posebno mi se sviđa njezin sportski karakter. Upravo je takav profil potreban našoj košarci, da je pokrene iznutra, na parketu - kaže Vidaković.

S trenericama Kristinom Pehar, Nikolinom Pandžom te Anđom Jelavić, Vidaković je u Slavonskom Brodu testirao mogućnosti 20 djevojaka. Iako će se ždrijebanje skupina održati tek 21. siječnja, želio je već sada provjeriti njihovo znanje, prepoznati i otkloniti nedostatke te utvrditi na koje od njih može ozbiljnije računati na predstojećoj smotri Starog kontinenta.

Dobar posao u Brodu

Njihovim trenerima i njima osobno reprezentativni je stožer podijelio individualne programe na kojima će raditi i usavršavati se sve do ljeta. Budu li se dosljedno pridržavale zadanog programa, iz Italije se, vjeruju naši treneri, mogu očekivati itekako lijepe vijesti.

- U Slavonskom Brodu imali smo odlične uvjete i mislim da smo napravili vrlo dobar posao. Testirali smo djevojke i utvrdili njihov potencijal u smislu kondicije i tehnike. Proveli smo dobar program i sada imamo punu jasniju sliku o njihovu stanju - dodaje Vidaković.

>> Curry podsjeća na Dražena i mogao bi postati najvećih svih vremena!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije