Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER GLOBE 2010

Metličićev Ciudad Real opet svjetski prvak

Super Globe
Reuters
21.05.2010.
u 21:44

Rukometaši španjolskoga i europskog prvaka Ciudad Reala obranili su naslov svjetskih klupskih prvaka iz 2007. godine, pobijedivši u finalu Super Globea u Dohi domaći Al-Sadd 30:25 (15-11).

Španjolci su time postali prva momčad u povijesti s dva naslova svjetskoga klupskog prvaka.

Katarska momčad, predvođena Hrvatima Mirkom Alilovićem i Ivanom Balićem, te Makedoncem Kirilom Lazarovim, dugo se zahvaljujući individualnim naporima spomenutih igrača opirala neizbježnom porazu. Kompaktnom igrom momčad Talanta Dušebajeva pobjedu ipak nije niti jednom prilikom dovela pod znak pitanja.

U poraženom sastavu igrale su samo tri spomenute instant-zvijezde Katarana. Lazarov je zabio 12 golova iz 16 udaraca dodavši još tri asistencije. Balić je zabio pet golova iz šest pokušaja uz dvije asistencije, dok je Alilović na golu skupio 12 obrana. Španjolci su mu u okvir gola uputili 38 udaraca.

Kod Ciudad Reala Petar Metličić zabio je dva gola iz sedam pokušaja. Najbolji su, sa po sedam pogodaka, bili Jerome Fernandez i Eric Gull.

U srazu za treće mjesto egipatski Zamalek pobijedio je libanonski Al-Sadd, momčad također pojačanu kvalitetnim Europljanima, s uvjerljivih 33-22. Za poraženi je sastav Denis Špoljarić zabio četiri gola iz deset udaraca, dok je Tonči Valčić dodao dva gola iz devet pokušaja.

Finalnu je utakmicu pratilo 3000 gledatelja. Ukupno je četverodnevno natjecanje najboljih klubova s pet kontinenata pratilo 10.000 ljudi.

 

2010 Super Globe, finale:

Ciudad Real – Al-Sadd (Katar) 30-25 (15-11)

za treće mjesto:

Zamalek – Al-Sadd (Libanon) 33-22 (12-8)

za peto mjesto:

Unopar (Brazil) – Southern Stars (Australija) 31-16 (16-8)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije