Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Časopis "Time"

Messi proglašen sportašem godine, učinio je nemoguće i pretvorio SAD u nogometnu zemlju

FILE PHOTO: FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/4
06.12.2023.
u 09:22

U izboru časopisa "Time" za 2023., Argentinac koji je osmi put osvojio Zlatnu loptu, je najbolji na svijetu

Kapetan argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi proglašen je sportašem godine u izboru časopisa "Time" za 2023. nakon što je rekordni osmi put osvojio Zlatnu loptu i s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka.

Messi je odigrao ključnu ulogu u vođenju Argentine do njihovog prvog naslova svjetskih prvaka nakon 36 godina kada su u prosincu prošle godine u finalu SP-a u Katru pobijedili branitelja naslova Francusku.

Messijev dolazak u Miami iz PSG-a ostavio je traga ne samo na nogometnom terenu nego i izvan njega.   

- Istina je da sam, srećom, imao nekoliko opcija na stolu koje su bile zanimljive, i morao sam ih analizirati i razmisliti, čak i odvagnuti sa svojom obitelji, prije nego donesem konačnu odluku da dođem u Miami - rekao je 36-godišnji Messi, kojem nije nedostajalo ponuda kada je početkom ove godine prešao iz PSG-a u Inter iz Miamija, za "Time".

Messi je odveo Inter Miami do pobjede na Liga kupu, na kojem sudjeluju momčadi iz MLS-a i Meksika, a on je zabio deset golova u sedam nastupa na tom turniru.

Argentinčev dolazak u SAD također je uzrokovao veliki interes za utakmice Inter Miamija jer su ga navijači htjeli vidjeti u akciji i također su kupovali njegov službeni ružičasti dres Inter Miamija.

Cijene ulaznica za utakmice Inter Miamija naglo su porasle, dok je Apple TV, koji ima 10-godišnje partnerstvo s MLS-om, zabilježio značajan porast pretplata, prema istraživačkoj tvrtki Antenna.

- Messi je uspio učiniti ono što se nekada činilo nemogućim: pretvoriti SAD u nogometnu zemlju - piše "Time".

Simone Biles, LeBron James i ženska nogometna reprezentacija Sjedinjenih Država osvojili su nagradu posljednjih godina, a Aaron Judge iz New York Yankeesa pobijedio je u izboru "Timea" 2022. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije