Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod jednim uvjetom

Messi lošim rezultatima završio sezonu u Americi, sve su glasnije priče o njegovu povratku u Barcu

MLS: FC Cincinnati at Inter Miami CF
Foto: Sam Navarro/REUTERS
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.10.2023.
u 08:43

Dvije utakmice prije kraja regularnog dijela Inter Miami se tako nalazi na pretposljednjem, 14. mjestu Istočne konferencije, sa sedam bodova zaostatka za posljednjim mjestom koje vodi u doigravanje.

Nogometaši Inter Miamija predvođeni argentinskom zvijezdom Lionelom Messijem nisu se plasirali u doigravanje sjevernoameričke MLS lige izgubvši 0-1 od lidera Istočne konferencije Cincinnatija, dok je DC United je na svojim stranicama objavio da engleski strateg Wayne Rooney više neće voditi momčad.

Messi se vratio nakon ozljede i u igru ​​je ušao u 55. minuti. Za goste iz Cincinnatija, koji su osigurali prvo mjesto na Istoku, jedini pogodak na utakmici postigao je njegov sunarodnjak Alvaro Barreal u 78. minuti.

"Ozljeda je u redu, nema nikakvih problema, ali njegov današnji nastup je razumljiv jer je malo igrao u posljednje vrijeme i moglo bi se dogoditi da mu nedostaje ritma. Zato je igrao samo dobrih pola sata", rekao je trener o Messiju nakon utakmice Gerardo Martino iz Miamija.

Dvije utakmice prije kraja regularnog dijela Inter Miami se tako nalazi na pretposljednjem, 14. mjestu Istočne konferencije, sa sedam bodova zaostatka za posljednjim mjestom koje vodi u doigravanje.

Pojavile su se stoga ponovno teorije o Messijevom povratku u Barelonu. Prije toga, Argentinac će se pridružiti reprezentaciji u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naime, Inter Miami sada ima pauzu od čak tri mjeseca, a katalonski list Sport smatra kako je to dovoljno vremena da se organizira Leov dolazak u Barcelonu.

Inter Miami neće vidjeti doigravanje, a kako bi argentinski čarobnjak ostao u formi, pojavila se opcija posudbe u klub iz kojega je otišao u suzama. Suvlasnik američkog kluba Jorge Mas obećao mu je šansu za dostojanstven oproštaj, a posudbom u zimskom prijelaznom roku to bi mu omogućio.

Ne bi to bila novost u MLS-u, zbog duge pauze u Americi David Beckham je odlazio na posudbu u Milan iz LA Galaxyja, a Thierry Henry je bio na dvomjesečnoj posudbi u Arsenalu iz New York Red Bullsa. Druga opcija po kojoj bi Messi stigao u Kataloniju bila bi revijalna utakmica Barcelone i Inter Miamija. Idućih tjedana i mjeseci će u svakom slučaju biti zanimljivo vidjeti što će Leo odlučiti.

DC United također neće ući u playoff lige. Trenutno je klub iz američke prijestolnice i dalje deveti na Istoku, ali je već odigrao sve svoje utakmice, dok momčadi iza njega još nisu. Klub je stoga danas objavio da Rooney, nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, sporazumno više neće voditi momčad iz Washingtona.

POVEZANI ČLANCI:

"Sada je pravo vrijeme. Napravio sam sve što je bilo u mojoj moći da dovedem klub do play-offa. Ništa se nije dogodilo s klubom, pitanje je vremena", objasnio je Rooney svoj odlazak. Pod njegovim vodstvom DC United je u posljednjoj utakmici sezone slavio s 2-0 protiv New York Cityja.

Rooney se pridružio DC-u kao igrač u lipnju 2018., a ulogu glavnog trenera američke momčadi preuzeo je u srpnju 2022. Los Angeles FC je u gostima dobio Austin s 4-2, a Stipe Biuk je ušao u igru u 72. minuti. LA je drugi na Zapadu. 

VIDEO Jedna legenda davno je objesila kopačke o klin, a zarađuje više nego Mbappé, Messi, Ronaldo, Neymar...

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikimouse12
08:57 08.10.2023.

i onda se sprdaju sa Rokijem, a pogle ovoga. Dajte im posaljite malo balkanskih sudaca i biti ce bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije