Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEĆANJE

Medić: Zagreb neće biti izbačen iz lige!

Dražen Medić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
09.10.2014.
u 10:50

– Nema zasad još ničeg novog vezano za taj slučaj, ali bit će – mirno je govorio predsjednik Zagreba Dražen Medić.

Tri godine traje trakavica vezana za isplatu duga Nogometnog kluba Zagreb bivšem igraču Ivanu Krstanoviću.

Razumni s obje strane

Klubu iz Kranjčevićeve sad je dogorjelo, ostao je bez svake šanse da se izvuče jer je Disciplinska komisija HNS-a donijela konačnu odluku o suspenziji Zagreba. Što znači da Zagreb hitno mora riješiti stvar s Krstanovićem jer u suprotnom neće igrati sljedeću utakmicu (gost kod Lokomotive u Kranjčevićevoj). Ne podmiri li ni tada dug od 600.000 eura, neće igrati ni nakon toga (dolazi mu Zadar s “omiljenim” Ćirom).

I ako ne odigra dvije utakmice, bit će izbačen iz lige. Ispao bi iz svih natjecanja koja vodi HNS, ušao bi u nadležnost natjecanja Zagrebačkog nogometnog saveza. Ne mora biti nužno da bi pao u najniži rang, nego bi mogao u prvu zagrebačku ligu u kojoj igraju Ivanja Reka, ZET, Botinec, Prečko...

– Nema zasad još ničeg novog vezano za taj slučaj, ali bit će – mirno je govorio predsjednik Zagreba Dražen Medić, koji kaže da razgovaraju s Krstanovićem i njegovim ljudima.

– S obje su strane razumni ljudi, vidjeli smo se u Rijeci i razgovarali, razgovarat ćemo i dalje te vjerujem da ćemo se dogovoriti. Nama nije u interesu da ispadnemo u nižu ligu, a ni njima da ostanu bez novca – kazao je Medić.

Dođe li do dogovora, sve je vrlo jednostavno, Krstanović može preko Disciplinske komisije HNS-a odmah skinuti suspenziju, može je privremeno ili trajno skinuti, ovisno o tome kakav je dogovor, hoće li ga isplatiti odmah, u cijelosti, ili pak na rate... No, prvo se treba dogovoriti.

Krstanović nije želio sve ovo komentirati, s Rijekom je u Fužinama.

Nema nikakve drame

Koliko znamo, doista je razgovarao sa Zagrebom, a sve dalje vodi njegov odvjetnik. U svakom slučaju i iz Krstanovićeva tabora smatraju da je bolji dogovor nego ružni scenarij u kojem bi Zagreb izgubio svoj status, a Krstanović bi ostao bez novca. Sigurno je tek da od svojeg novca neće odustati. No, sve skupa nije uopće dramatično baš zato što su obje strane svjesne da, u slučaju da se ne dogovore, gube. Dobra volja postoji, a kad (ako) dođe do dogovora, onda je sve jednostavno, Krstanović će skinuti suspenziju Zagreba koji će onda istrčati u susret protiv Lokomotive.

Dojam je tek da se sve moglo i riješiti i prije da Zagreb nije na sve moguće načine, na sve pravne načine, tražio odugovlačenje spora. No, to je bilo njegovo pravo, na taj je način stalno odgađao suspenzije, sve dok sad nije došla konačna odluka na koju više nema ni pravo na žalbu.

>> Zagreb suspendiran zbog duga prema Krstanoviću!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije