Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraća se Heber

Kek otkrio kako će Rijeka pokušati slomiti Austriju i prekinuti crni niz

Rijeka - Slaven
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
02.11.2017.
u 14:55

Mišić najavljuje: Gledat ćete prošlosezonsku Rijeku! Porazgovarali smo, neki zasebno

Europski tjedan počeo je odličnom partijom bivšeg Riječanina Stefana Ristovskog za Sporting protiv Juventusa. Prvi put je krenuo od početka i odigrao kao da ima sto nastupa u Ligi prvaka. Torinezi su uporno pokušavali po njegovoj strani, a Makedonac ih je lovio ko pandur lopove i izjednačili su tek kad su pokušali s druge strane probiti bedem.

Da bi se nadomjestilo igrače poput Ristovskog ili Andrijaševića, klasne i karakterne, nekad je potrebno pola sezone, ponekad se to i zaboravi kad se Rijeci zbrajaju porazi.

Premalo lopti oduzmemo

Između tri uzastopna poraza u HNL-u ugurala se pobjeda u Beču protiv Austrije koja večeras (19 sati) stiže na Rujevicu. Osim što želi ostati u igri za drugi krug Europske lige, Rijeka želi pokazati da ima još baruta u topovnjači. Pa raspalite, prvaci!

– Bilo bi pogubno razmišljati o toj utakmici u kontekstu utakmice u Beču. Ne zaboravimo da je to momčad koja više od godinu dana nije u gostima izgubila europsku utakmicu. Unatoč svim problemima zreli su, odgovorni i dovoljno opasni da zaprijete. Želimo konačno pobjedu na Rujevici, vjerujemo u podršku navijača, a dolazi i dosta njihovih pa će biti pravi ambijent. Nitko od ozlijeđenih nije trenirao s ekipom i nisu u konkurenciji za sutra – rekao je u najavi trener Matjaž Kek, a Josip Mišić odlučno najavio:

Rijeka - Slaven
1/22

– Uvjeravam vas da ćete danas gledati onu prepoznatljivu Rijeku koja je prošle sezone igrala odlično. Idemo odigrati muški.

Sluga, Elez, Zuta i Gavranović ne treniraju zbog ozljeda, a Heber se vratio u Maksimiru i konkurira.

– Ima igrača željnih dokazivanja. Za takve utakmice moraš biti spreman sto posto i u nogama i u glavi. I na te igrače ja računam – odrješito je govorio Kek koji s pravom upozorava da je Austria u gostima puno nezgodnija nego kod kuće jer se brani vrlo organizirano.

Primjerice, u Ateni je protiv AEK-a izvukla 2:2.

– Moramo stvoriti dovoljno pritiska na njihovu zadnju liniju. To mi inače malo fali.

Može li se cijela Rijeka, momčad i navijači, mobilizirati sada u ozračju da se zaustavi crni niz?

– Na početku sam sezone rekao da vjerujem u krasnu nogometnu jesen u Rijeci. U nogometu se brzo stvari okrenu, pa sad vidim puno upitnika, ali nijedan zbog kojih navijači ne bi stali iza momčadi. Ali idemo to prvo zaslužiti, idemo pokazati srce i želju, ući u kvalitetnu igru.

Momčad je porazgovarala.

– Jesmo, puno. Na treningu odlično radimo, sve pršti, a onda na utakmici ništa. To se mora promijeniti – prenio je misli svlačionice Mišić.

Bradarić i Gavranović?

– Zasebno su porazgovarali.

Što ste otkrili kao problem u igri?

– Lani smo puno lopti oduzimali suparniku u njegovoj polovici. To sad ne radimo – kaže Mišić.

Nemamo pravo podcijeniti

Je li se u momčad uvukao strah?

– Kakav strah? Kažem igračima da budu opušteni. Mene je strah samo bolesti. Negativni rezultati dio su sportskog života. To moraš prihvatiti kao činjenicu. Možda je dobro da u takvoj seriji dođe do nelagode, to zna dići koncentraciju. Imamo respekta prema Austriji, a nemamo nijedan razlog da je podcijenimo. Idemo sto posto u glavi i nogama zdravi! Čistim srcem, gas i šibaj! – podviknuo je Kek za kraj.

Krajnje je vrijeme za pravu Rijeku i to večeras žele vidjeti svi.

– Rijeka igra i ponaša se europski. Prava europska momčad i klub – rekao je u intervjuu Sportskima legendarni stručnjak Ivica Osim.

Da nije prolupao? Nije, naravno. U 77. godini prati sve, ništa mu ne promiče, i kao cijelog života – svaka mu je na mjestu. Starog majstora ne možeš prevariti. Na Rujevici Europa još stanuje. U svakom pogledu. I kad je osvajala trofeje i sad kad su se nanizali neki porazi. Uostalom, gdje piše da mora biti prvak deset puta zaredom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije