Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATJAŽ KEK:

Ništa nije gotovo, u igri je još 12 bodova i imamo šanse za naslov!

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
20.04.2016.
u 09:38

'Nakon svega što se događalo, ipak moram biti zadovoljan bodom! Zadržali smo ta četiri boda viška, imali smo i mi (Fernandes i Ćorić) i Rijeka (Gavranović) svoje prilike, no remi je ipak najrealniji rezultat.'

Ništa se na ljestvici nije promijenilo nakon solidnog, zanimljivog, neizvjesnog i dinamičnog derbija na Rujevici, kojem su za potpuno zadovoljstvo nedostajali samo zgodici. Remi nedirnutih mreža Rijeke i Dinama, svakako je najrealniji i najobjektivniji ishod ovoga dvoboja, Dinamo je zadržao četiri velika boda viška, a do kraja su ostala još samo četiri kola i doista bi bilo čudo da 11. uzastopni naslov zaobiđe Maksimir!

Plavi do kraja tri puta gostuju (Split, Slaven Belupo i Lokomotiva), a samo su jednom domaćini (Istra), dok Riječani gostuju kod Hajduka i u Osijeku, a domaćini su Splitu i Istri. Kome će do kraja biti teže, je li prvenstvo gotovo?

- Ništa nije gotovo, u igri je još 12 bodova, ni jedna utakmica do kraja, ni Dinamu ni nama, neće biti laka! Nezadovoljan sam remijem, jer smo silno željeli pobjedu, ali nismo uspjeli materijalizirati bolju igru u prvih pola sata, kad smo bili moćni i razigrani. No, teško je protiv jakoga Dinama jurišati svih 90 minuta, pa iako smo pali u nastavku, ipak smo i u tom dijelu imali "meč-loptu" (Tomasov u 85. minuti, op. a.) - govorio je trener Rijeke, Matjaž Kek.

Dinamo, eto, još ne zna za pobjedu na Rujevici. Najbolji igrač utakmice bio je lijevi branič Leonard Zuta, koji je u džep pospremio Dinamova najopasnijeg igrača, Soudanija. A iako je u najavi dvoboja rekao da ga bod neće zadovoljiti, trener plavih Zoran Mamić poslije utakmice je rekao:

- Nakon svega što se događalo, ipak moram biti zadovoljan bodom! Zadržali smo ta četiri boda viška, imali smo i mi (Fernandes i Ćorić) i Rijeka (Gavranović) svoje prilike, no remi je ipak najrealniji rezultat – pričao je Mamić, koji je na upit je li to sad gotovo, odgovorio slično Keku:

- Ne, nije gotovo. Pred nama je teško gostovanje u Splitu, imperativ je osvajanje tri boda i nakon ovoga vikenda mnogo će toga biti jasnije – smatra trener plavih.

Inače, Dinamo je na zagrijavanju ostao bez Taravela, koji se prilikom jednog centaršuta uhvatio za lijevu nogu i otišao je u svlačionicu, a zamijenio ga je Stojanović. Tada na klupi Mamić više nije imao ni jednog obrambenog igrača i bilo bi zanimljivo vidjeti što bi se dogodilo da su igru morali napustiti obrambeni igrači plavih...

- Imali smo "plan B", ali sad vam ga neću reći – kroz smijeh je rekao Mamić.

Mnogo je ružnih riječi uoči utakmice izgovoreno iz domaćeg tabora u svezi suđenja, sumnjali su Riječani u Brunu Marića... No, daruvarski je sudac bio jedan od najboljih na travnjaku, neprimjetan, imao je isti kriterij za obje momčadi, puštao je igru i zavrijedio je pohvale, još je jednom dokazao da je – ako ne najbolji! - jedan od naših najboljih sudaca...

- Marić nije bio u glavnoj ulozi, nije bilo prijepornih situacija, a griješio je kao što su griješili i igrači. Suđenje je bilo korektno, a zamjerke će mu svatko naći, ovisi gleda li se utakmica kroz bijele ili plave naočale. Uglavnom, da je barem više ovakvih utakmica u Prvoj HNL, koja sigurno nije bezvezna liga, o čemu, primjerice, govori i podatak da Gavranović nije mogao izdržati ovaj tempo! A došao je iz švicarske lige – rekao je Kek, a Marića je pohvalio i Mamić:

- Suđenje je bilo dobro i objektivno, nakon ove utakmice neće biti nikakvih "repova"...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije