Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEC TIHI KANDIDAT

Markovićev favorit je Ivanković, za Štimca bi bilo prerano

Reprezentacija
Foto: Nino Strmotić
1/2
11.10.2009.
u 21:15

Ne dogodi li se u srijedu čudo u Andori, Vlatko Marković već će ovoga tjedna početi konzultacije o novome izborniku.

Bilićev nasljednik povest će selekciju u kvalifikacije za Euro 2012., a debitirat će u veljači sljedeće godine. Na žalost, zahvaljujući Biliću, sve do starta novoga ciklusa Hrvatska će biti tek sparing-partner sudionicima SP-a.

Pritom bi bilo poželjno što dalje od Zagreba. Kada smo kao gubitnici kvalifikacija prije devet godina igrali s Francuzima prijateljsku u Maksimiru, došlo je samo 5000 ljudi i svi su navijali za – tricolore. Vjerojatno je danas slično raspoloženje publike prema Bilićevim “cajkašima”...

Cicu uništili klanovi
Novoga šefa, međutim, ne čeka tako teška zadaća kakvu je imao Bilić prije tri godine. Podsjećamo, Kranjčarovu reprezentaciju uništile su klanovske podjele, umirovili su se Pršo, Tudor, Butina..., a na pragu su bile kvalifikacije s Engleskom i Hiddinkovom Rusijom.

Osim isluženoga R. Kovača i iskričavoga Križanca, Bilićev nasljednik preuzet će sladak kolačić: reprezentativce u punoj snazi koji tek trebaju odigrati najbolje utakmice. A majstori poput Eduarda, Rakitića, Modrića ili Olića zaslužuju najboljega trenera. Ne tipa kojega će vrtjeti oko malog prsta, nego “frajera” kojega će se bojati. Kao što se boje Wengera, Redknappa, Magatha ili Van Gaala... Jer, oni su danas “divlja horda” kojoj hitno treba bič i koju Bilić nije mogao kontrolirati.

Naravno da će se za izbornika opet prvo pitati Vlatka, iako je on bio protiv posljednje dvojice. Prije Cice gurao je Katanca, prije Bilića namigivao Ivankoviću. Kada njegov nije prošao, lukavac se povukao; “Ako bude uspješan, super. Ako ne bude, nisam kriv, ja ga nisam gurao...”

Zna se da je Markovićev tihi favorit Branko Ivanković. Već je vodio reprezentaciju na SP-u (Iran), s vatrenima je bio na EP-u ‘96. i ‘98., naslagao je i rekorde s Dinamom. Tukao je Ajax, ali i pao od norveških ribiča. Njegov je nastup gospodski, nenametljiv, čak i bezličan i dosadan, poput Ive Josipovića u predsjedničkoj kampanji. No, možda je baš takav izričaj njegov forte.

Zna se da Štimčev poklič “ja sam taj” nije dobro primljen, a Marković mu nije nimalo sklon. Najmanje mu u prilog ide avantura sa Zagrebom. Kad bi barem nekoga pobijedio, možda bi si malo odškrinuo vrata. Iako, ne treba ga podcjenjivati.

Zajec slobodan
Iz prikrajka vreba još jedna “tiha voda”, ali nikad ambiciozniji Velimir Zajec. Slobodan je, ime je, a u biografiji mu stoji da je i dalje jedini hrvatski trener koji je radio u engleskoj Premijernoj ligi. On bi odmah uzeo reprezentaciju!

Vjerojatno istu ambiciju ima i Ćiro, ako ne bi uspio s BiH. No, Marković je još prije tri godine bio jasan: “Neću najstarijega izbornika u Europi!”. 

Ključne riječi

Komentara 60

BE
beaver
21:29 11.10.2009.

jeli kuze slobodan?

PE
petrovve
21:38 11.10.2009.

beaver...sta ti trabunjas ...ti si 100% bio jedan od onih koji su se nakon pobjeda busali u prsa \" MI HRVAT\"...sad ne valja ??...koji licemjernik si i ti !

HA
Hamiclar
21:28 11.10.2009.

ivanković mi je bzvz, ne čini mi se autoritet neki. štimac ni pod razno.iako sam za stranca, može i zajec ako nema $$, i trebalo bi svakako zadržat prosinečkog i asanovića u stožeru, njih se ne spominje puno, malo nepravedno. a Ćiro, Ćiro je legenda, želim mu da osvoji s BiH SP pa u mirovinu, osim ako ne poželi što i sa Kosovom napravit, njemu ide sa mladima repkama! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije