Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijske kvalifikacije

Marko Golubić izborio olimpijsku vizu, Doris Pole nije uspjela za dlaku

10.03.2024.
u 19:15

U Parizu neće biti olimpijske pobjednice iz Tokija Mateje Jelić jer je na internim kvalifikacijama, u tri vrlo neizvjesne borbe, od nje za nijansu bolja bila upravo Doris Pole

Na ovoljetnim Olimpijskim igrama Hrvatsku će predstavljati troje tekvondaša. A treću olimpijsku vizu izborio je Marko Golubić. A on se za to izborio kroz olimpijski kvalifikacijski turnir održan u Sofiji.

Do željenog finala turnira kategorije do 68 kilograma, koji je jamčio olimpijsku vizu, član zagrebačkog Metalca izborio se pobijedivši Nizozemca Jessea Van Vulpena (2:1), Norvežanina Sebastiana Thunea (2:0) a potom i Šveđanina Alija Aliana (2:1).

Svjetskog prvaka do 74 kilograma, koji se za potrebe olimpijskih kvalifikacija, spustio u kategoriju niže, do olimpijske norme vodio je Dejan Mesarov, stručnjak s kojim je osvojio i svjetsko zlato.

Nažalost, to isto nije pošlo za rukom njegovoj sugrađanki i klupskoj kolegici Doris Pole (67 kg) koju su od karte za Pariz dijelile sekunde. Nakon što je nadjačala Norvežanku Karoline Gjelsvik (2:0) a potom i Talijanku Nataliu D'Angelo (2:1), Pole je izgubila od europske prvakinje Cecilije Castro (1:2). A od Španjolke je izgubila na način radi kojeg će sigurno dugo žaliti. Naime, u završnici treće, presudne, runde hrvatska tekvondašica imala je prednost koju je, pasiviziravši se napadački, odlučila čuvati ali ju sačuvala nije.

Šteta, jer Doris je vrlo kvalitetna natjecateljica koja je imala peh teške ozljede (prednji križni ligamenti) pa nije stigla izboriti olimpijsku vizu putem nastupa na najjačim svjetskim natjecanjima i turnirima. No, ona je svoju vrijednost dokazala i tako što je, na internim kvalifikacijama, pobijedila olimpijsku pobjednicu Mateu Jelić. Da, dobro ste pročitali, u Parizu neće biti olimpijske pobjednice iz Tokija jer je izgubila dva od tri sučeljavanja s Pole. A bile su to vrlo tijesne borbe, odreda u tri runde, a o putnici na ove kvalifikacije odlučivalo se u posljednjim sekundama treće runde treće borbe.

Tko će još u Pariz, osim Marka Golubića, još nije posve definirano iako se zna da su normu za Hrvatsku, po rang-listama, izborili Ivan Šapina (preko 80 kg) i Lena Stojković (49 kg). Spomenuta imena su svakako u prednosti no kako se u slučaju Olimpijskih igara radi o spojenim kategorijama zlatne rezerve, ovog časa, su Bruna Duvančić (49 kg) i Paško Božić (preko 80 kg). A konačna odluka će se znati kada se vidi kako će spomenuti kandidati proći na Prvenstvu Europe koje će se od 10. do 12. srpnja održati u Beogradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije