Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svladao Herberta

Čilić uvjerljivo do polufinala gdje ga čeka neugodni Francuz

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
04.01.2018.
u 16:36

Čilić će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Francuza Gillesa Simona (89. na ATP listi) i Španjolca Ricarda Ojede (198. na ATP listi).

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u indijskom Puneu nakon što je u četvrtak u četvrtfinalu svladao 81. igrača svijeta Francuza Pierre-Huguesa Herberta sa 6:3, 6:2 poslije 65 minuta igre.

Čilić, koji je šesti tenisač svijeta i prvi nositelj turnira u Puneu, do prve prilike za "break" stigao je kod vodstva 2:1, ali nije ju uspio realizirati. No, u šestom gemu oduzeo je servis protivniku bez izgubljenog poena, a potom je rutinski zaključio prvi set.

Već u prvom gemu drugog seta Čilić koristi šansu za "break", kojeg je potvrdio na svoj servis bez izgubljenog poena. Još jednim "breakom" dolazi do vodstva 5:2, a onda je na svoj servis okončao meč protiv Herberta s kojim je prvi puta igrao u karijeri.

Čilić će u polufinalu igrati protiv neugodnog Francuza Gillesa Simona koji je svladao Španjolca Ricarda Ojedu sa 6-2, 6-3.

Čilić i Simon dosada su se sastali šest puta, a omjer pobjeda je 5-1 u korist Francuza. Čilić je slavio samo na putu ka svom osvajanju US Opena 2014. godine i to u 4. kolu.

U drugom polufinalu će igrati Francuz Benoit Paire i Južnoafrikanac Kevin Anderson. 

Murray otkazao nastup na Australian Openu

Britanski tenisač Andy Murray otkazao je nastup na Australian Openu zbog toga što se još nije oporavio od ozljede kuka, objavili su u četvrtak organizatori prvog Grand Slam turnira sezone koji počinje 15. siječnja.

- Žao mi je što neću igrati u Melbourneu, jer još nisam spreman za natjecanja. Hvala svima na podršci i nadam se da ću se brzo vratiti tenisu - objavio je Murray, koji zbog ozljede kuka nije odigrao niti jedan natjecateljski meč još od srpnja prošle godine u Wimbledonu.

Protekli tjedan nastupio je na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju te je izgubio od Španjolca Roberta Bautiste-Aguta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije