Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

I predsjednik britanskog saveza Martin Corrie hvalio Hrvate!

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
11.07.2017.
u 09:27

Uspjeh naših tenisača obilježen je svečanošću u Queen’s Clubu

Drugi ponedjeljak turnira u Wimbledonu zovu “ludim” jer su se na taj dan u povijesti dogodila brojna iznenađenja. Mi bismo ga mogli nazvati “hrvatskim” jer je jučer nastupilo čak osam naših predstavnika.

Neki samo u jednoj, a drugi i u dvije konkurencije. Da ste kojim slučajem šetali terenima, na malo kojem ne biste naišli na nekoga s oznakom CRO. Gotovo da bismo All England Club mogli preimenovati u All Croatian Club...


Petrin skok za pamćenje

Šalu na stranu, uživali smo jučer u igrama naših tenisača i tenisačica, pa iako im nije sve išlo onako od ruke kao u prvom wimbledonskom tjednu. Petra Martić je prva izašla na teren i, nažalost, prva završila svoju ovogodišnju wimbledonsku priču.

Iako je od prvih 10 poena osvojila osam, iako je povela s 2:0 i 4:2 u gemovima, Splićanka je izgubila sraz osmine finala sa Slovakinjom Magdalenom Rybarikovom, 87. tenisačicom svijeta, sa 4:6, 6:2, 3:6.

- Dala sam sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno. Svaki poraz boli, ali na dva Grand Slam turnira stizala sam do četvrtog kola i s tim mogu biti zadovoljna - kazala je Petra.

Otići će kući s nagradom od oko milijun kuna i, kako je i sama rekla, neće morati igrati kvalifikacije US Opena i Australian Opena. I to nakon teškog razdoblja: zbog ozljede leđa pauzirala je 10 mjeseci, ispala je iz kruga 650 najboljih tenisačica (kako je sama priznala, razmišljala je i o odustajanju), a sada se vratila u Top 100.

U utakmici Hrvatska - Svijet na 1:1 izjednačio je Mate Pavić u konkurenciji muških parova.

On i Austrijanac Marach su lako, u tri seta, sa 6:3, 6:4, 7:6 (3) pobijedili Britance Clarkea i Willisa, a Mate je postao prvi Hrvat koji se našao u četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona. No, ubrzo nas je Ana Konjuh (19) ponovno spustila na zemlju. U svom prvom meču na središnjem terenu nije imala puno izgleda protiv veteranke Venus Williams (37), izgubila je s 3:6, 2:6.

Kad je Venus 1997. na US Openu ušla u svoj prvi Grand Slam finale, Dubrovčanka se još nije ni rodila, svijet je ugledala tri i pol mjeseca kasnije.
 Ana je doživjela poraz nakon sedam ovogodišnjih pobjeda u All England Clubu (u različitim konkurencijama), no novi joj najbolji plasman ne gine, u ponedjeljak bi trebala biti 21. na WTA listi (+8).


Od Ivana Dodiga i Španjolca Granollersa bolji su bili Amerikanac Harrison i Novozelanđanin Venus sa 2:6, 6:3, 6:4, 6:7 (7), 6:3, a završila je i epopeja “senzacije iz Samobora”, Antonio Šančić i Francuz Nys poraženi su od najboljeg para svijeta, Finca Kontinena i Novozelanđanina Peersa, sa 3:6, 6:3, 1:6, 4:6.

Melem na ranu donio nam je, očekivano, naš najbolji tenisač Marin Čilić. Španjolac Roberto Bautista Agut pokazao je posljednjih godina da može biti vrlo neugodan suparnik (lani je svladao Đokovića, Čilića i Tsongu), no u srazu s Međugorcem bio je “mirno janje”. Marin je pobijedio sa 6:2, 6:2, 6:2 (nakon sat i 44 minuta igre) i tako četvrti put u nizu ušao u wimbledonski četvrtfinale.

Maratonski meč

Ovaj put bez izgubljenog seta.
 Prijašnjih godina Čilić je gubio od jakih suparnika: 2014. i 2015. od Novaka Đokovića, a lani od Rogera Federera nakon što je propustio 2:0 vodstvo u setovima i tri meč-lopte u četvrtom.

Ove godine suparnik za polufinale bit će mu Luksemburžanin Gilles Muller koji je iznenađujuće u maratonskom dvoboju nadjačao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13, nakon skoro petosatne velike borbe.

- Muller ima veoma neugodan servis, pogotovu na travi i morat ću se mentalno dobro pripremiti. Njemu je trava najdraža podloga. Prije dva tjedna smo u Queen’su igrali polufinale, bio je to težak meč, ali vjerujem da imam rješenje za njega - najavio je Marin i osvrnuo se na svoju formu:

- Osjećam u posljednjih nekoliko tjedana da mi je forma na visokoj razini i što se konstantnosti tiče ovo je moja najbolja igra tijekom čitave karijere.

Uspjeh naših tenisača i tenisačica u Wimbledonu obilježen je posebnom svečanošću u Queen’s Clubu, gdje je predsjednik britanskog saveza Martin Corrie hvalio Hrvate. Domaćini su mu bili dopredsjednik HTS-a Predrag Stojčević i Turistička zajednica Kvarnera koju je predstavljala Irena Peršić-Živadinov.

Rezultati parova, muški, osmina finala: Mektić/Škugor (Hrv) - Groth/Linstedt (Aus/Šve) 6:7 (7), 7:6 (4), 7:5, 7:5; ženski, osmina finala: Chan/Niculescu (9, Tav/Rum) - Haddad/Konjuh (Bra/Hrv) 6:7 (2), 6:3, 6:4; mješoviti, 2. kolo: M. Pavić/L. Kičenok (Hrv/Ukr) - Klaasen/Srebotnik (JAR/Slo) 6:4, 7:5...     

Komentara 3

KA
kajinx
18:36 11.07.2017.

Hrvatski TS, Predrag Stojčević i Irena Živadinov. Oh, napred burazeru!

PI
pinkec
06:25 12.07.2017.

Bravo dečki, ni cur nisu za odbaciti! Idemo po titule!

ER
EroK
06:29 12.07.2017.

I u tenisu smo velesila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije