Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE PRIPREME Uoči 'utakmice desetljeća' plavi se pripremaju u Čatežu

Marijan Vlak: Napast ćemo Spartak, idemo na rizik

26.11.2008.
u 15:55

Eh, kad bi se nešto slično ponovilo u četvrtak navečer... Dinamovi su nogometaši, naime, na zadnjem treningu uoči dvoboja 4. kola skupine D Uefine lige protiv Spartaka, na završetku treninga gađali rašlje s 20-ak metara kao od šale! Drpić, Mandžukić, Morales, Vrdoljak..., vratari su samo pogledom ispraćali lopte u mrežu! Ozračje je bilo izvrsno, uvježbavali su se prekidi, a trener Marijan Vlak kaže:

- Spremni čekamo utakmicu velikog uloga! Obećavam da će momčad iskazati maksimalno htijenje, agresivnost i želju, vidjet ćemo hoće li to biti dosta za pobjedu. Imamo realne izglede, vjerujem u ovu momčad, pa iako respektiramo Spartak, veliki sam optimist - pričao je Vlak.

O sastavu nije želio govoriti...

- Pričekat ću još neke informacije iz ruskog tabora, iako načelno nemam previše dvojbi.

Spartak je podbacio u ruskom prvenstvu, zauzeo je tek osmo mjesto, no Vlak upozorava da se Moskovljani sigurno neće opustiti:

- U klubu su najavili čistku u svlačionici i ova će utakmica biti kvalifikacijska za neke igrače, dobrom će igrom pokušati kupiti svoj ostanak. Uglavnom, ruska momčad vrijedi mnogo više nego što je u sezoni pokazala.

Gdje je Spartak najtanji, gdje je jak?

- U 30 prvenstvenih utakmica primili su čak 39 golova, ali su i zabili 43! I to sve govori, obrana im je propusna, imaju dosta slabosti. Napast ćemo ih, bit će u našoj igri rizika, ali nećemo srljati. U igri prema naprijed znaju biti strahovito opasni, tako da moramo biti taktički mudri.

Zanimljivo je da u Spartakovu zadnjem obrambenom redu igraju Hrvat (Pletikosa), Rus (Šiškin), Čeh (Jiranek), turski Nijemac (Fathi) i Argentinac (Rodriguez)! Ta međunarodna kombinacija očito nije pronašla svoj “esperanto”... Upitali smo na kraju Vlaka bi li ga remi zadovoljio?

- Pobjedom bismo gotovo sigurno osigurali proljeće u Europi, bod nas ostavlja u igri, a poraz bi nas doveo u lošu poziciju uoči Udina! Zaigramo li čvrsto i hrabro, sigurno nećemo izgubiti. Pozivam navijače da nas bodre kao s NEC-om, kad su nas zapravo tribine odvukle u preokret! Treba nam podrška kao nikad dosad! Zaboravimo sve što je bilo, četvrtak je veliki dan ne samo za naš klub, nego i za hrvatski nogomet - kaže Vlak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije