Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Šef grčkog saveza odgovorio Kustiću: Ništa ne smije razdvajati ljude i vlade

Marijan Kustić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
18.08.2023.
u 15:38

"Svi koji su odgovorni za incident trebaju biti adekvatno procesuirani, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga smanjiti tenzije jer ne smijemo dopustiti da svi budemo žrtve ponašanja huligana", naglasio je Kustić.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, i predsjednik Grčkog nogometnog saveza Panayiotis Baltakos, složni su u želji da kroz konstruktivnu komunikaciju dvaju saveza djeluju na smirivanje tenzija stvorenih nakon prošlotjednog tragičnog huliganskog incidenta sa smrtnom posljedicom.

Podsjetimo, 7. kolovoza je uoči utakmice AEK - Dinamo Zagreb došlo do huliganskog nasilja u kojem je smrtno stradao navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Neposredno nakon incidenta, predsjednik HNS-a Marijan Kustić uputio je dopis grčkom kolegi, predsjedniku HFF-a Panayiotisu Baltakosu, u kojem je izrazio žaljenje zbog incidenta i uputio najdublju sućut obitelji i najmilijima preminulog navijača AEK-a.

Predsjednik Kustić je u svom dopisu pritom naglasio kako "hrvatska nogometna obitelj promovira vrijednosti zajedništva, poštovanja, prijateljstva i fair-playa", ali i da "Hrvatska i Grčka moraju nastaviti raditi s državnim tijelima u borbi protiv huliganizma koji je veliki izazov u obje države."

Predsjednik Saveza je u narednom dopisu zamolio predsjednika Baltakosa da pomogne u smirivanju tenzija te da potakne rukovodstvo AEK-a na otvorenu komunikaciju s čelnicima Dinama uoči ogleda dvaju klubova.

"Svi koji su odgovorni za incident trebaju biti adekvatno procesuirani, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga smanjiti tenzije jer ne smijemo dopustiti da svi budemo žrtve ponašanja huligana", naglasio je Kustić.

U svom odgovoru Kustiću, predsjednik Baltakos je naglasio:

"Ništa ne smije razdvajati ljude, vlade i prave nogometne navijače. Također, ništa ne smije razdvojiti nogometne saveze, poput naših. Mi smo prijatelji i braća unutar Uefe, najuspješnije europske organizacije, te smo dužni štititi organizaciju i naš voljeni nogomet. Hvala vam na vašim dopisima te sam uvjeren da žalujete za navijačem AEK-a kao i mi."

Baltakos je pritom pozvao Kustića da tijekom rujna posjeti Atenu, a da nakon toga i on dođe u službeni posjet Zagrebu, kako bi se produbili odnosi dva saveza i ublažile posljedice tragičnog incidenta.

Komentara 5

BE
Berlioz
16:05 18.08.2023.

Loše strane "navijača": Dinamo skoro svako kolo zbog njih plaća visoke kazne, skoro svaku utakmicu mora kupovati dio novih stolica jer ih divljaci unište ili zapale, povremeno je neka tribina ili čak cijeli stadion zatvoren za gledateljstvo, puno navijača izbjegava odlazak na stadion, pogotovo ako imaju djecu, jer znaju da nasilnici mogu ugroziti živote ljudi na stadionu i oko njega, pljačkaju benzinske postaje na putu do drugih gradova, razbijaju tramvaje i drugu imovinu, troškovi osiguranja utakmica su ogromni zbog divljaka, često moramo strepiti da ćemo biti izbačeni iz natjecanja, itd. Dobre strane: navijaju cijelu utakmicu. Meni cijena tog navijanja izgleda ekstremno visoka.

MA
marmelada
17:00 18.08.2023.

Prepoznatljivo lice u svjetu nogometa ovaj Kustić, gdje god se pojavi sva su mu vrata otvorena.

Avatar John Dillinger
John Dillinger
16:00 18.08.2023.

Umjesto lopte trebao se slikati sa svežnjem love u ruci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije