Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga

Mandžo pogodio vratnicu, Bayern slavio u nadoknadi

'RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMI
'CHRISTOF STACHE'
20.08.2010.
u 23:55

Prvi pogodak u novoj sezoni Bundeslige postigao je osvajač Zlatne kopačke na Svjetskom prvenstvu u JAR-u Thomas Müller.

Mario Mandžukić zaigrao je od prve minute protiv Bayerna na otvaranju nove bundesligaške sezone. Iako je njegov Wolfsburg izgubio u punoj Allianz Areni (69.000 gledatelja) od aktualnog prvaka sa 2:1, bivši Dinamov napadač igrao je vrlo dobro, a čak je u drugoj minuti nastavka pogodio vratnicu pri vodstvu Bavaraca (1:0, T. Müller). U 88. minuti zamijenio ga je Grafite.

Džeko izjednačio

Gosti su izjednačili u 55. minuti pogotkom Džeke, a pobjedu Bavarcima donio je Schweinsteiger u prvoj minuti sudačke nadoknade. U sastavu njemačkog prvaka nije bilo Ivice Olića koji će zbog ozljede koljena, koja se pogoršala u prijateljskoj utakmici sa Slovačkom u Bratislavi, pauzirati neko vrijeme. Danijel Pranjić nije bio u prvih jedanaest, a trener Van Gaal dao mu je priliku u zadnjih 17 minuta.

Bayern je tako pobjedom krenuo u novu prvenstvenu sezonu u želji da obrani naslov, a glavni konkurent opet će mu biti Schalke. Iako je Bundesliga najgledanije i financijski najstabilnije prvenstvo na svijetu, klubovi su u prijelaznom roku trošili najmanje u posljednjih 14 godina. Bayern na pojačanja nije potrošio ni eura, za razliku od prošle godine kada je uložio čak 67 milijuna (Gomez za 27 i Robben za 22 milijuna ¤).

Kjær najskuplji transfer

Najskuplji transfer uoči sezone dolazak je Danca Simona Kjæra iz Palerma u Wolfsburg (9,2 mil. ¤). Vukovi su najviše potrošili, pa su za sedam milijuna eura doveli Marija Mandžukića, što je drugi najskuplji transfer.

Najzvučniji transferi su ipak dolazak Raula u Schalke te Michaela Ballacka u Bayer iz Leverkusena. No, oni su u nove klubove došli kao slobodni igrači.

Komentara 7

VI
vidimškoj
06:58 21.08.2010.

sada bi moga u barcelonu

OB
-obrisani-
07:14 21.08.2010.

Mandžo pogodio vratnicu i dokazao da je istinska balkanska igračina i istaknuti vanka World Cup tip igrača..

OB
-obrisani-
04:36 21.08.2010.

koje li gluposti ...nije mandžo pogodio vratnicu već je promašio gol ,ipak mogometu je svrha postiči kolove ,a ne pogađati vratnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije