Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI INTERVJU

Mamić priznao da je trgovao sa Srbima u vrijeme rata, pa otkrio što misli o Đokoviću

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
07.07.2020.
u 10:40

– Istina je. Dinamo je htio dovesti Adema Ljajića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića. I to je dokaz da je otvoren i multikulturalan klub. Oni su bili počašćeni, a mi nismo imali nikakav problem s tim – otkrio je Mamić.

Zdravko Mamić pojačao je aktivnosti. Najprije smo ga mogli vidjeti kako uživa na jahti oko Neuma, posljednjih je dana zasigurno bio i na telefonskoj liniji s bratom kada se odlučivalo o sudbini trenera Igora Jovićevića, a vremena je našao i za gostovanje u emisiji ''Moja priča'' banjalučke postaje Elta TV.

Govorio je tijekom te emisije o brojnim temama, prisjetio se i svojih nogometnih dana kada se sasvim solidno snalazio u ulozi stopera, ali i otkrio kako je gostovao u vili Romana Abramoviča kada je Luka Modrić bio vruća Dinamova roba, pa smo tako prvi put mogli čuti da je kapetan hrvatske reprezentacije mogao svojedobno završiti i u Chelseaju.

Na red su u jednom trenutku stigla i ratna vremena:

– Mogu s ponosom reći da sam za vrijeme rata znao u Srbiju dati po milijun eura robe na časnu riječ jer sam tada bio vlasnik Iverice u Bjelovaru. Nikada nije falilo ni lipe. Oni bi uzeli robu, a kada bi je prodali, platili bi to što su uzeli i opet bi uzeli drugu

Premda je emisija bila zamišljena kao svojevrsni vremeplov, dotaknuo se uz voditelja i koje aktualne teme, pa tako i Adria Toura, odnosno zadarskog izdanja koje je neslavno završilo zbog koronavirusa.

– Htio sam napisati objavu na tu temu na društvenim mrežama. Međutim, odustao sam da ne dam onim kretenima da se iživljavaju na tom svetom prezimenu Đoković jer bi netko to sigurno iskoristio da to prlja kroz ovaj moj sudski postupak.

Ali poručujem svima onima koji govore negativno o gospodinu Đokoviću i njegovoj obitelji da prvo dobro isperu i dezinficiraju usta jer njegova obitelj i on sam, s obzirom na to što su postigli u sportu i na humanitarnom planu, zaslužuju da se u stavu mirno svi obraćaju i izgovaraju njihovo ime – kazao je Mamić, pa se osvrnuo na odnose hrvatskih i srpskih sportaša:

– Kada se birao naš član u Izvršni odbor Uefe i srpski su glasovi bili na našoj strani, kao što će sada hrvatski klubovi dati svoj glas za Zvezdana Terzića kada se bude kandidirao za IO Europske asocijacije klubova (ECA). To je zdrava pamet, pa tko ti je bliži nego tvoj susjed? 

Progovorio je o i pričama da je želio dovesti srpske igrače u Dinamo, točnije Adema Ljajića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića.

– Istina je. To je dokaz kako je Dinamo otvoren i multikulturalan klub. Oni su bili počašćeni, mi nemamo nikakav problem s tim. Žao mi je što nisu došli k nama, ali bili su korektni u tim pregovorima.

Najbliže smo bili Ljajiću, s njegovim ocem sam pregovarao u Westinu u Zagrebu, vodio ga je Mladen Furtula, legendarni vratar Partizana. Htjeli smo dovesti i Marka Grujića koji je iz Zvezde otišao u Liverpool.

Teško je dovesti mladog igrača iz Srbije jer bezbroj klubova to prati pa je teško da netko iz Zvezde dođe u Dinamo. Znam i veliki broj navijačkih pjesama Zvezde i Partizana i toga se ne sramim. Proveo sam mnogo vremena na stadionima u Jugoslaviji, pa sam tako pjevao Hajdukovu himnu pred njihovim navijačima kao dokaz da ih poštujem. Naravno da mi je Dinamo iznad svega i da želim da ih Dinamo sve porazi, oni su mi motiv da budemo bolji od njih – rekao je Mamić, pa na kraju kazao:

– Nemam nikakvu želju vratiti se u Zagreb, u Hrvatsku. Baš nikakvu. Žao mi je što se ne mogu kretati svijetom, hodati po utakmicama. Nestvarno je kako su me ljudi ovdje primili, da živim još deset života, ma svejedno ne bih stigao zahvaliti svim ljudima Bosne i Hercegovine na svoj dobroti i ljubavi koju su mi pružili.

CIJELI INTERVJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE:

 

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:03 07.07.2020.

Za kaznena djela ratnog profiterstva i kaznena djela iz procesa pretvorbe i privatizacije počinjena u vrijeme Domovinskog rata i mirne reintegracije, ratnog stanja i neposredne ugroženosti neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti države, kazneni progon se može poduzeti i nakon isteka rokova za zastaru kaznenog progona iz članka 95. stavka 1. i članka 96. stavka 6. Osnovnog Krivičnog zakona Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 53/91., 39/92. i 91/92.), odnosno iz članka 19. stavka 1. i članka 20. stavka 6. Kaznenog zakona (»Narodne novine«, br. 110/97., 27/98. – ispravak, 50/00., 129/00., 51/01., 111/03., 190/03., 105/04., 84/05. – ispravak, 71/06., 110/07. i 152/08.).

Avatar IvanR
IvanR
11:48 07.07.2020.

Moji su svi ratovali za to vrijeme. Neki i ginuli . Zato nas je otac potjerao van.

DU
Deleted user
11:38 07.07.2020.

Koja sam ja budala sto sam bio hr vojnik a mogao sam trgovati sa Srbima i bio bi velika hrvatina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije