Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojkaši kvalifikacije za OI otvaraju s Finskom

Malević: Njihov je proračun 4 milijuna eura! Što više reći...

'24.06.2011,Osijek - U sportskoj dvorani Gradski vrt odigrano 5. kolo Europske lige u odbojci za muskarce, Hrvatska - Slovenija.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
23.11.2011.
u 12:36

Izbornik Malević ne zna hoće li dati priliku Žukovskom ili Krniću, samo je Omrčen siguran u prvih šest.

Odbojkaši Hrvatske danas počinju krčiti svoj put prema Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Osijek je domaćin jedne od tri kvalifikacijske skupine prvoga kruga, a samo će pobjednik u drugi krug kvalifikacija koje će se igrati sredinom svibnja u Bugarskoj.

– Ne krijemo želju da budemo prvi u Osijeku. Bit će krvavo teško, ali ne i nemoguće. Današnja utakmica protiv Finske puno će toga pokazati. Oni su ovdje došli po prvo mjesto i to ne kriju. Imaju sjajnu prvu postavu. Tehničar im je  Mikko Esko iz talijanske Modene, a dva najopasnija igrača su braća Oivanen. Jedan je pucač, a drugi srednji bloker. Tu je i naturalizirani Rus Konstantin Šumov – analizirao je današnjeg protivnika Hrvatske Rade Malević, izbornik naše reprezentacije.

Sudionici Svjetske lige

Finska već četiri godine zaredom igra u Svjetskoj ligi, a na posljednjem europskom prvenstvu ispala je u četvrtfinalu porazom od Italije, dok je na europskom prvenstvu prije dvije godine bila četvrta.

– Da su na posljednjem europskom prvenstvu u igri protiv Italije osvojili prvi set, a bili su tome jako blizu, vjerojatno bi igrali u polufinalu. Imaju godišnji proračun od četiri milijuna eura! Što više reći. Dvoboj s Fincima će u svakom slučaju biti atraktivan i uzbudljiv. Igraju odbojku brzo i moderno i gledatelji neće požaliti dođu li u dvoranu – pozvao je Malević navijače.

Tropan umjesto Nojića

U kojem će sastavu igrati Hrvatska, hoće li na mjestu tehničara priliku dobiti Žukovski koji igra u Monzi ili iskusni Krnić koji ove sezone nema klub i koji je trenirao s mladostašima u Zagrebu?

– To ću odlučiti neposredno prije utakmice. Jedini siguran je Omrčen na poziciji korektora. Na bloku imam Vulina, Mihalja i Sabljaka, a na mjestu primača su Galić, Kovačević i Rajić – istaknuo je Malević.

Otkazom Željka Nojića na poziciji libera, poziv je dobio Tropan.

– Tu je još i Šarčević, pa će se njih dvojica mijenjati – zaključio je Malević.

S Finskom je Hrvatska posljednji put igrala prije nekoliko godina u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo i uvjerljivo izgubila. Ali tada nije bilo Omrčena, Krnića, Kovačevića... Utakmica s Finskom počinje u 20.20 sati.

Komentara 2

AN
Andreeejjj
15:31 23.11.2011.

Bravooooo Rade, največa trenerčina i ljudinaaaaaa!

JO
jolly
15:32 23.11.2011.

Dokle ćemo slušati izgovore u stilu: Oni imaju više para pa zato bolje igraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije