Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh Hrvata

Luka Plantić prekidom izborio petu profesionalnu pobjedu

05.02.2023.
u 13:07

Plantić je osvajač europske bronce na prošlogodišnjem Prvenstvu Europe koji se odlučio za profesionalnu karijeru no još uvijek se nada nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu

Luka Plantić (26), hrvatski olimpijac i osvajač europske bronce na prošlogodišnjem Prvenstvu Europe, na Universum Boxing Nightu u Ludwigshafenu upisao je petu profesionalnu pobjedu (omjer 5-0, četiri prekidom!). Učinio je to u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg) protiv iskusnog Čeha Tomasa Bezvode (35) kojem je to bio 35. profesionalni meč u karijeri i 21. poraz (14 pobjeda)!

Luka Plantić osvojio je u prosincu 2022. godine svoj prvi profesionalni naslov – WBC International Silver Belt - a do pete pobjede došao je prekidom u šestoj rundi (meč je bio dogovoren u osam rundi)!

Plantić je prvi put u profi-ringu u Ludwigshafenu nastupio kao nositelj pojasa WBC International Silver Belt, a ondašnji suparnik Armenac Khoren Gevor ostao je jedini koji je s razornim Lukom izdržao u ringu do kraja meča, u iscrpljujućoj borbi u deset rundi.

Luka je u Njemačkoj od prvog zvuka gonga lomio čvrstog Bezvodu, zadavao mu nesmiljene kombinacije udaraca u glavu i tijelo, probijao mu gard i stalno ga držao na konopcima

Bezvoda je bio ozbiljnije uzdrman već u drugoj rundi, pa u svakoj sljedećoj, ali nije popuštao, branio se i držanjem u klinču. Čekao se zapravo samo završni Lukin udarac, premda je i Čeh u nekoliko navrata pokušao iznenaditi Plantića i uzvratiti ozbiljnim kontrama. U šestoj rundi više nije mogao odolijevati Plantićevim naletima i sudac je prekinuo muke već dezorijentiranog Bezvode i označio kraj meča.

Na priredbi u Ludwigshafenu nastupio je i splitski profesionalac Branimir Malenica (poluteška) i u meču na šest rundi dominirao i pobijedio Michaela Obima iz Ugande! Malenici je to bio šesti profesionalni meč i šesta pobjeda.

Hrvatske boksače u Ludwigshafenu vodili su treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ukrajinac Jaroslav Fidmasterchyk!


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije