Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI KAPETAN

Luka Modrić iza sebe je ostavio brojne nogometne velikane, pogledajte ove brojke

CRO, UEFA Nations League, Kroatien vs Frankreich
Foto: EXPA/ Pressesports/ Stephane Mantey
1/7
07.06.2022.
u 13:00

A koliko je tih, zasad 150 nastupa mnogo, najbolje pokazuje činjenica da je Luka iza sebe ostavio mnoge legende reprezentativnog nogometa.

Luka Modrić jučer se na Poljudu opet upisao u povijest, jubilarni 150. put nastupio je u reprezentativnom dresu! Koliko je to velik doseg, najbolje govori podatak da će se izjednačiti s Lötharom Matthäusom, igračem koji ima najviše nastupa za njemačku reprezentaciju. A koliko je tih, zasad 150 nastupa mnogo, najbolje će pokazati činjenica da je Luka iza sebe ostavio mnoge legende reprezentativnog nogometa.

Redom – Iranca Al Daeia i Meksikanca Rafu Marqueza koji imaju po 148 nastupa, Argentinca Zanettija (145), Brazilca Cafua i Francuza Thurama (po 143), Talijana Cannavarra (138), Portugalca Figa (128 nastupa), Talijana Maldinija (127), Brazilca Roberta Carlosa (125) i još mnoge druge velikane. A kada se gledaju samo aktivni reprezentativni igrači, Modrić je na čudesnom 6. mjestu. Ispred njega su tek Kuvajćanin Al-Mutawa (193), Portugalac Ronaldo (187), Meksikanac Guardado (174), Argentinac Messi (161) i Urugvajac Godin (158). A sa 135 nastupa za reprezentaciju Luka je već na 35. mjestu među svim igračima u povijesti nogometa.

Luka je, od 150, u 55 nastupa nosio kapetansku vrpcu, po tome je iza Srne (68), a ispred Bobana (48) i Nike Kovača (43). Zanimljivo, Luka u tih 150 nastupa nijednom nije dobio crveni karton, a svega sedam puta dobio je žuti.

Modrić na sceni A-reprezentacije traje već više od 16 godina, debi za vatrene upisao je 1. ožujka 2006. u Baselu protiv Argentine (pobjeda Hrvatske 3:2). U toj je utakmici zasjenio i Messija, najavivši da Hrvatska ima igrača koji će dominirati sljedećih mnogo godina. A u tim godinama postao je ne samo najbolji hrvatski nogometaš u povijesti, već i najbolji igrač svijeta u 2018. godini. Mogao je nakon srebra na Svjetskom prvenstvu Luka reprezentaciji reći “zbogom”, nitko mu to ne bi mogao zamjeriti, ali ostao je jer je znao da zamjenu za njega zasad nemamo.

A najljepše od svega je što Luka i danas s jednakim žarom nastupa za vatrene kao što je to činio na svom debiju prije. Bez obzira na to što je s 36 godina uvjerljivo najstariji igrač Hrvatske. Inače, Luka je čak sedam puta zaigrao na velikim natjecanjima, četiri puta na europskim i triput na svjetskim prvenstvima. Otkako je debitirao za vatrene, Hrvatska je propustila samo jedno veliko natjecanje. Svoj osmi veliki turnir Modrić je već osigurao (SP u Kataru), a onda će razmišljati i o reprezentativnoj mirovini. Nadamo se ne i otići u nju...

>> Pogledajte i poruku navijača u čast heroja Domovinskog rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije