Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje premiership

Lovren jedna od glavnih priča, ali City i Chelsea najveći su favoriti za naslov

Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.08.2014.
u 13:00

- Arsenal je sjajno obavio posao u prijelaznom roku, ove sezone postići će velike stvar - smatra Erceg.

Prije nešto više od godinu dana bio je senzacija, u petom nastupu za Southampton zabio je gol za pobjedu nad Liverpoolom. U predvečerje nove sezone Premiershipa, jedne od najuzbudljivijih u posljednje vrijeme, Dejan Lovren jedna je od glavnih nogometnih priča u Engleskoj. Ostvario je rekordan transfer u Liverpool, došao je u hram nogometa, tamo gdje "nikada nećete hodati sami".

Redsi broje samo pobjede

- To što je napravio Lovren u Premiershipu pravo je malo čudo. Takav iskorak u karijeri naprave rijetki. Izniman je karakter, siguran sam da će uspjeti u dresu Liverpoola. Bitno je da mora biti svjestan da se sada sve mijenja u odnosu na dane kada je nosio dres Southamptona. U Liverpoolu se broje samo pobjede, svaka je utakmica mali finale. Ali, Lovren je odlično startao, nametnuo se, ima ono nešto u sebi - kaže nam iskusni trener Ivan Katalinić, veliki zaljubljenik u englesku ligu, koji je i sam nekoć branio vrata Southamptona.

- Kada je odlazio u Southampton, Lovren je izabrao najbolji mogući klub za odskočnu dasku. Tamo je sve drukčije u odnosu na ostalu Englesku, grad je na moru, drukčija je klima, nema toliko kiše - dodaje Katalinić.

Procjenjuje da nam slijedi iznimno neizvjesna sezona. Nigdje nije kao u Engleskoj, svaka čast Primeri ili Bundesligi, ali Premiership je nešto posebno. Ni u jednoj ligi nije takva konkurencija kao na Otoku.

- U Njemačkoj se sada sve svodi na Bayern i Borussiju, u Španjolskoj na Real i Barcelonu. A u Engleskoj u utrku ravnopravno ulaze Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea i Liverpool, a prigodu iz prikrajka čekat će i Tottenham - kaže Katalinić.

U pravu je taj nemirni brk. Premiership je, kada se sve sagleda, najveća liga. Da, netko će reći da najveće zvijezde igraju u Španjolskoj i Njemačkoj. Tome može posvjedočiti i činjenica da je posljednji igrač iz Premiershipa koji je osvojio Zlatnu loptu bio Michael Owen davne 2001. godine. Ove godine među deset kandidata za nogometaša godine samo je Luis Suarez igrao u Premiershipu. Sve je to istina, ali opet... Taj osjećaj nogometa, ljubavi prema njemu, to ozračje..., toga nema ni u jednoj drugoj ligi.

Bit će to luda sezona. Kupovalo se, trgovalo, još uvijek traje popuna. Najmanje je mijenjao branitelj naslova Manchester City, zbog toga momčadi Manuela Pellegrinija daju najviše šansi za titulu. Preko sestrinskog kluba New York Cityja doveo je legendarnog Franka Lamparda. U zapadnom Londonu rone suze, pale njegove dresove, u šoku su. Jedino se smješka Jose Mourinho. The Special One se prošle sezone pravdao da mu treba vremena. Sada neće imati tu privilegiju. Za "sitniš" od 50 milijuna eura riješio se Davida Luiza, smetali su mu njegovi kiksevi, uspio ga je "utrpati" PSG-u, riješio se i staraca poput Lamparda, Colea i Eto'oa, doveo Diega Costu i Fabregasa, a kao napadački "backup" trpjet će Didiera Drogbu. Mourinho je već dvije sezone bez naslova prvaka, treća će mu teško pobjeći.

Kvalitetni topnici

Usput, Mourinho se riješio druge legende, izlazna vrata pokazao je Peteru Čechu, koji je deset godina bio prvi vratar Chelseaja. Sada je tu Thibaut Courtois, Belgijac koji je uz Neuera trenutačno najbolji vratar svijeta.

- Nemojte podcijeniti Manchester United, Louis van Gaal napravio je totalni remont, a još će do kraja prijelaznog roka pojačati momčad. United će biti opasan, ne igra u Europi, bit će usredotočen samo na prvenstvo - kaže Katalinić.

A što tek reći za Liverpool? "Vampira" Luisa Suareza više nema, ali momčad s Anfielda ići će na pogon engleskih nada Sturidgea i Sterlinga. Naravno, i na san o tituli neuništivog Stevena Gerrarda.

- Arsenal je dobro obavio posao u prijelaznom roku. Arsene Wenger složio je kvalitetnu momčad u kojoj su glavne zvijezde Özil i Sanchiz, ali su baš dobro ukomponirani. Deset godina su bez naslova. City je za mene prvi favorit, Chelsea drugi, ali Arsenal će napraviti puno dobrog ove sezone - kaže nam Tomislav Erceg, nogometni menadžer koji je čest gost na engleskim stadionima.

>> Pellegrini: Još uvijek nismo spremni za početak Premiershipa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije