Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajne izvedbe

Lovren i Petrić u momčadi kola

Dejan Lovren
AFP
03.05.2010.
u 13:13

Nogometni portal Goal.com uvrstio je hrvatskog reprezentativnog braniča iz Lyona Dejana Lovrena u najbolju momčad 35. kola francuskog prvenstva.

Lyon je u nedjelju navečer ostvario vrlo važnu pobjedu u gostima kod Montpelliera 1-0 te zadržao dosta dobre izglede za osvajanje trećeg mjesta na kraju prvenstva koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Trenutačno je četvrti sa 62 boda, a za trećim Lilleom zaostaje dva boda, ali od njega ima i utakmicu manje.

Dejan Lovren odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta na poziciji srednjeg braniča, a njegovu predstavu hvali i Goal.com:

''Ovo je prvo pojavljivanje mladog hrvatskog nogometaša u momčadi kola, otkako je u siječnju ove godine potpisao za Lyon. Više nego dostojno je zamijenio Jean-Alaina Boumsonga u srcu Lyonove obrane. Pokazao je velik potencijal'', piše nogometni portal.

Pariški sportski dnevnik L'Equipe ocijenio je Lovrena sa solidnom šesticom, drugom najboljom ocjenom kod ''lavova''. Uz Lovrena, istu su ocjenu zaradili i vezni igrači, BiH reprezentativac Miralem Pjanić i Jeremy Toulalan, te vratar Hugo Lloris. Bolje od njih prošao je samo strijelac pobjedničkog pogotka protiv Montpelliera u 72. minuti, brazilski reprezentativac Bastos Fernandes.

I Petrić u momčadi kola

Njemački sportski magazin Kicker proglasio je Mladena Petrića igračem subotnje bundesligaške utakmice između HSV-a i Nürnberga te ga uvrstio u momčad kola.

Hrvatski je reprezentativac u 4-0 pobjedi domaće momčadi zabio dva gola unutar samo šest minuta igre, što mu je od Kickerova izvjestitelja priskrbilo čistu dvojku. Po treći je put ove sezone Petrić završio u bundesligaškoj momčadi kola.

Istu čast udijelio mu je i nogometni internetski portal Goal.com, koji je u objašnjenju izbora napisao:

"Nakon ispadanja iz Europa lige, dinamični je HSV-ov napadač donio sigurnost momčadi zabivši dva gola u uvodnih 25 minuta utakmice. Šteta što ga nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu."

Od drugih hrvatskih nogometaša u 33. je kolu najbolje prošao Josip Šimunić, koji je kapetanski predvodio Hoffenheim do gostujuće pobjede (2-1) kod Eintrachta, te za svoju igru u Kickeru zaslužio iznadprosječnu trojku. S prosječnih su 3.5 prošli Ivan Rakitić u Schalkeovu domaćem porazu (2-0) od Werdera, Mensur Mujdža u Freiburgovu remiju (2-2) kod Kölna, te Ivica Olić u domaćoj pobjedi (3-1) Bayerna nad Bochumom.

Mario Gavranović, koji je ušao u igru za Schalke u 59. minuti za svoj drugi bundesligaški nastup, ocijenjen je ispodprosječnom četvorkom.

Od reprezentativaca Bosne i Hercegovine najbolje je prošao Edin Džeko, koji je na gostovanju kod dortmundske Borussije (1-1) zabio svoj 21. bundesligaški pogodak. Njegov suigrač Zvjezdan Misimović ocijenjen je četvorkom. U Hoffenheimovoj je pobjedi (2-1) na gostovanju kod Eintrachta Sejad Salihović ocijenjen s 3.5, a Vedad Ibišević s 4.5.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:58 03.05.2010.

Pa Lovren i Petrić su World Cup klasa igrača..Da igraju za Sloveniju ili Srbiju to bi mogli i pokazati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije