Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poraz Cedevite

Ljutiti Repeša: Unicaja je igrala koliko joj treba

Repeša
Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL
1/3
17.10.2014.
u 09:29

Opaska Pilepiću: Može on zabiti 100 koševa, no neće puno igrati dok ne bude radio u obrani - kazao je trener Cedevite

Na startu Eurolige iznenađenje se nije dogodilo, a protiv vrlo snažne i puno skuplje Unicaje pobjeda Cedevite, i to bez ozljeđenog Ukića i bolesnog Ramljaka, uistinu bi imala prizvuk senzacije. Borili su se cedevitaši, uz to i griješili, no manjak klase nadoknaditi nisu uspjeli pa se momčad iz Malage vraća kući sa 78:63 i početnim bodovima.

Učas se sve prelomilo

A možda je sve to moglo izgledati gušće, da u posljednje tri minute prvog poluvremena domaćini nisu dramatično popustili. Baš nekako u vrijeme kada su se na parketu našla dva neiskusna igrača (Mazalin i Arapović), te jedan rekovalescent (Tomas), i kada su vani bili igrači koji su do tada zabijali (Bilan i Pilepić). Tada se sve učas prelomilo, za samo tri minute gosti su napravili 14:0 nakon čega su sve do kraja susreta Cedevitu rutinski držali na sigurnoj razdaljini. Doduše, imali su domaći priliku i za novi priključak. Kod "minus osam" (58:66) Ante Delaš i Luka Babić promašili su otvorene trice, ali nisu pogodili. A baš njih dvojica sinoć su se dalekometno ispromašivali. Delaš je pucao trice 2-7, a Babić 1-10 nakon čega je priznao:

- Samo dva pokušaja od tih 10 možda nisu bili rezonski, no ostalih osam bile su izrađene situacije iz kojih se mora pucati. Nažalost, ovaj puta me ruka nije služila.

Ruka nije htjela niti razigravača Gordića. Oni bi si prodorom stvorio zicer, ali bi ga potom promašio, a iz nekih jako dobrih situacija promašivao je i sinoć najbolji cedevitaš Miro Bilan. Jedina Cedevitina klasična petica igrala je najviše (31 minutu) i zabila najviše (15 koševa), a u statistici posebno strši njegovih 6 napadačkih skokova.

- Naš je plan bio odigrati na rubu naših mogućnosti, da se potučemo, da ne poklanjamo. Izgubili smo bitku u skoku (30-43), a ja sam jako dobro osjetio razliku između ABA lige i Eurolige u kojoj se fizički igra svih 40 minuta - ustvrdio je Bilan.

Treneri su o ovoj utakmici pak zborili ovako. Prvo Joan Plaza, strateg gostiju:

- Ovo je za Malagu tek četvrta pobjeda od 15 prvih utakmica u Euroligi, a meni se čini da će mnogi ovdje izgubiti jer će Cedevita rasti.

Repešu tim ohrabrujućim riječima utješio baš i nije.

- Unicaja je puno bolja momčad koja je odigrala onoliko koliko je trebalo da dobije. A da bi mi njih dobili ništa ne smijemo pokloniti i svatko od nas mora odigrati najbolje što može što se dogodilo nije. Trpjeli smo puno u skoku i promašili jako puno dobrih šuteva, ali i zicera. Osim toga, u radnom dijelu nismo imali doprinos mladih igrača, ali niti nekih iskusnijih.

Tijekom susreta Repeša se najviše ljutio na svog najboljeg šutera Frana Pilepića koji nije promašio niti jedan šut iz igre (4-4).

Tomasu fali "fizike"

- U trećoj četvrtini on je sam primio devet koševa. Može on zabiti 100 koševa, no igrati puno neće dok ne bude radio u obrani a za to kod njega nisam vidio niti energiju niti volju.

Baš tim isticao se ovaj puta Marko Tomas.

- Njega sam i forsirao da ga što prije vratimo no njemu još fali "fizike", još je to za njega druga dimenzija.

A Tomas je odigrao utakmicu visokog inteziteta nakon skoro godinu dana pa je kazao:

- Noge su mi se brzo umorile, do dobro je da sam se opustio i sada mi samo treba osjećaj za loptu. Mi smo ih napadali preko naših četvorki, ali smo se teško oslobađali pored njihovih tjelesno snažnijih četvorki.

>>Šarićevih 9 koševa u debiju za Efes, Perasov poraz

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
22:37 17.10.2014.

alibi, alibi i opet alibi Repesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije