Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonac CO

Ljetos izborio PHNL i odustao, sada pred gašenjem

'                               '
'Photoshop'
04.12.2009.
u 11:35

Još jedno nogometno čudo odlazi, čini se, u ropotarnicu povijesti. Uprava perkovačkog Slavonca CO, jesenskog prvaka Prve ŽNL brodsko-posavske, dala je kolektivnu ostavku.

Iako su iz tog nesuđenog prvoligaša ljetos stizale najave o brzom povratku u Drugu HNL i premda su sve dosad bili na tragu ostvarenja tog obećanja, čelnici kluba su se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa oko stadiona te nastojanja pojedinaca da u selu osnuju drugi klub odlučili povući.

Sudbina kluba u rukama je načelnice općine Vrpolje Ankice Zmaić koja u najhitnijem roku treba sazvati novu skupštinu. Međutim, mnogi pretpostavljaju kako će se seniorski pogon, a vjerojatno i nogometna škola, raspasti kada klub preuzme novo vodstvo.

– Nećemo dopustiti postojanje dva kluba u Starim Perkovcima. O tome tko će voditi Slavonac može se govoriti, ali osnivanje drugog kluba u mjestu koje ima svega 1300 stanovnika neprirodno je – kaže sada već bivši direktor Slavonca CO Nikica Stevanović.

Perkovčani su, također, tražili da se zemljište na kojemu se nalaze tereni i stadion prepiše na klub, pošto je bez toga nemoguće ishoditi građevinsku dozvolu. Međutim, vrpoljačko Općinsko vijeće odbilo je njihov zahtjev. Na primjedbu da u Slavoncu nije bilo niti jednog domaćeg igrača, Stevanović kaže:

– Naravno da u samom selu nema dovoljno igrača koji bi mogli servisirati drugoligaški pogon, niti djece koja bi iznijela teret igranja u Prvoj kvalitetnoj ligi mladeži. Međutim, svi ljudi iz sela imali su priliku doći i uključiti se u rad kluba, osobito djeca kojima je naša nogometna škola ponajprije bila namijenjena.

Nakon odustajanja od Prve HNL, Slavonac je ljetos napustilo petnaestak igrača. Međutim, nova se momčad praktički prošetala Prvom županijskom ligom i osvojila naslov. Plan je bio da se u dvije-tri godine plavi vrate u Drugu HNL, u Starim Perkovcima ostao je prekrasan novi klupski objekt s natkrivenim tribinama, rasvjetom i pomoćnim terenima.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:10 04.12.2009.

Nakon odustajanja od Prve HNL, Slavonac je ljetos napustilo petnaestak igrača ?? Pa to je strahota jedna..Trebali su se prijaviti za Bundesligu ili Champios League i tamo nastaviti svoje uspjehe..Prva HNL je jedna zahtjevna i jaka liga u kojoj je mnogo susreta lažirano ili dogovoreno pa se ovi iz Slavonca nebi snašli..

DU
Deleted user
13:42 04.12.2009.

bilo je jasno da kad sočković i HDZ ekipa padne da pada i Slavonac. IDEMO DALJE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije