Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI U TURSKU

Livaković stiže iz visokoobrazovane obitelji, otac mu je bio doministar, a i on je upisao studij

Livaković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
24.08.2023.
u 10:28

Livaković (28) je karijeru započeo u rodnom Zadru, bio je član i Zagreba, a za Dinamo je dosad skupio 293 nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske ima 45 nastupa te osvojenu srebrnu i brončanu medalju sa svjetskih prvenstava.

Vratar Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković (28) uskoro će potpisati ugovor s turskim velikanom Fenerbahčeom, potvrdio je klub iz Istanbula na svojim kanalima.

Kapetan Dinama tako napušta klub na dan važne utakmice hrvatskog prvaka, prvog dvoboja play-offa Europa lige protiv Sparte Prag. Turci su požurili s prijelazom jer je njihov prvi vratar Altay Bayindir prije dva dana prešao u Manchester United uz odštetu od sedam milijuna eura.

Livaković (28) je karijeru započeo u rodnom Zadru, bio je član i Zagreba, a za Dinamo je dosad skupio 293 nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske ima 45 nastupa te osvojenu srebrnu i brončanu medalju sa svjetskih prvenstava.

Uspon Dominikove karijere nije bio trnovit i težak kao, primjerice, Modrićev jer je već sa 16 godina bio priključivan prvoj momčadi Zadra.

– Kako je u našoj školi nogometa uvijek nedostajalo trenera vratara, Livakovića smo često znali dovoditi na treninge prve momčadi. Osim što se znalo da je dečko iznimno nadaren, usto se znalo da mu je i otac u to vrijeme bio državni tajnik (Zdravko Livaković, nap.a.) – kazao nam je svojedobno tadašnji igrač Zadra, legendarni Jakov Surać.

Domagoj Livaković dolazi iz visokoobrazovane obitelji pa je i on završio gimnaziju te zatim upisao diplomaciju i međunarodne odnose, no studij je ipak malo stavio na stranu dok igra nogomet.

Njegov otac Zdravko bio je inženjer građevine i nekad doministar u Vladi. Bio je bliski suradnik ministra Božidara Kalmete zbog čega je bio jedan od osumnjičenika u aferi Remorker. Pokojni Dominikov djed bio je liječnik, radiolog, dok je njegova baka bila profesorica engleskog. Ipak, kaže da mu ništa u životu nisu nametali, sve je bila stvar njegove odluke.

Livaković je ostao upamćen i po tome što je svom bivšem treneru kupio automobil. Zajedno s tadašnjim vratarom Istre Josipom Čondrićem u Zagrebu uručio ključeve svom nekadašnjem treneru u NK Zagrebu Željku Nježiću Dedi koji je danas nažalost pokojni. Dvojica vratara nisu zaboravila svoj rad s popularnim Dedom i odlučili su ga za sve nagraditi te su mu kupili novu Opel Corsu.

Komentara 8

OK
okolokere
12:26 24.08.2023.

Dominik Livaković uzoran je sportaš i vrhunski golman. Tijekom cijele karijere u Dinamu iskazivao je ne samo vrhunske nogometne osobine već i odlike pristojnog momka daleko od uobičajenih ovdašnjih mangupa. Njemu se nije moglo dogoditi ono što ovdašnja "javnost" voli a to je drskost, primitivizam i nasilje ajdućkog idola Livaje. Zato je posve normalno da taj vrhunski golman ne može biti cijenjen koliko zavređuje. Braniti će još bar 7-8 godina i druge će ga sredine više cijeniti. Hvala mu za doprinos međunarodnom ugledu GNK Dinamo.

KU
kublajkhan
14:33 24.08.2023.

Šteta što ne ide u neki veći klub. Da dinamo nije u procesu uništenja, moglo bi se reći da mu je ovo korak unazad.

Avatar markoii123
markoii123
10:23 25.08.2023.

Otac je bio član Kalmetinog klana,zna se koliko je tamo miljardi zamračeno. No zaslugom našeg pravosuđa pojeo vuk magare i idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije