Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Livaja blistao u dresu AEK-a, ni Rebić nije mogao spriječiti šok u Milanu

Marko Livaja
Reuters/Pixsell
05.11.2020.
u 23:45

Hoffenheim je i dalje bez Andreja Kramarića, ali je pobijedio Slovan Liberec s 5:0

Hrvatski nogometaš Marko Livaja postigao je dva pogotka u gostujućoj pobjedi AEK-a 4:1 protiv Zorje u susretu 3. kola skupina G Europske lige, a iznenađenje večeri priredili su Lille i praška Sparta ostvarivši gostujuće pobjede protiv Milana s 3:0, te Celtica s 4:1 u skupini H.

Nakon dva uvodna poraza, AEK je dohvatio prve bodove porazivši Zorju sa 4:1.

Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski nogometaš Marko Livaja postigavši dva gola (54, 81), a među strijelce su se upisali i Tanković (7), te Mantalos (34). Za Ukrajince je zabio Kočergin (81). Lovro Cvek nije igrao za Zorju, dok je Livaja u gostujućim redovima igrao cijeli susret.

U drugom susretu Leicester City je pobijedio Bragu s 4:0. Dva gola je zabio Iheanacho (21, 48), a po jedan Prate (67 i Maddison (78). Na ljestvici vodi Leicester City s devet bodova, Braga ima 6, AEK tri, a Zorja je bezu bodova.

Milan je dočekao Lille kao lider talijanskog prvenstva i lider H skupine, no Francuzi su prižili fantastčnu predstavu pobijedivši sa 3:0. Junak susreta bio je Yusuf Yazici koji je zabio sva tri gola (22-11m, 55, 58).

Za Milan je od 62. minute zaigrao Ante Rebić ušavši u igru umjesto Zlatana Ibrahimovića, dok je Domagoj Bradarić odigrao cijeli susret za Lille.

U drugom susretu praška Sparta je u Glasgowu deklasirala Celtic sa 4:1. Tri gola je zabio Lukas Juliš (26, 45, 77), a među strijelce se upisao i Ladislav Krejči (90). Za Celtic je zabio Griffihts (65). Na ljestvici vodi Lille sa sedam bodova, Milan ima šest, Sparta tri, a Celtic bod.

U skupini J Royal Antwerp, koji vodi Ivan Leko, je kod kuće izgubio od LASK-a sa 0:1. Pogodak odluke zabio je Eggestein u 55. minuti. Petar Filipović je igrao cijeli susret za goste.

U drugom susretu Tottenham je na gostovanju pobijedio Ludogorec s 3:1. Jose Mourinho nije dozvolio novo iznenađenje nakon što su Spursi u posljednjem kolu poraženi u Belgiji.

Ovoga puta londonski sastav je ozbiljno odradio posao, a golove su zabili Kane (13), Lucas Moura (32) i Lo Celso (62), dok je za domaćine zabio Keseru (50). Za Kanea je to bio 200. golu u 300. nastupu za Tottenham. Na ljestvci vode Royal Antwerp, Tottenham i LASK sa po šest bodova.

Hoffenheim je i dalje bez Andreja Kramarića, ali je pobijedio Slovan Liberec s 5:0. Golove su zabili Dabour (22, 29), Grillitsch (59) i Adamyan (71, 76). U drugom susretu iz L skupine Crvena zvezda je pobijedila Gent sa 2:1.

Kanga je doveo domaćine u vodstvo u 12. minuti, no Gent je izjednačio u 31. minuti preko Ofoea. Pobjedu beogradskom sastavu donio je Katai u 59. minuti.

Hoffenheim ima devet bodova, Crvena zvezda šest, Slovan tri, a Gent je bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije