Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija nastavila pripreme za SP u Švedskoj

Lino: Igrači trebaju mir, a ne Červara!

Lino Červar
Pixsell
26.12.2010.
u 18:15

- Neću ići na svjetsko prvenstvo jer bi netko to možda krivo shvatio. Vjerujem u Golužu i siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat - rekao je Lino.

Rukometaši Hrvatske nastavili su u nedjelju pripreme za svjetsko prvenstvo koje u Švedskoj počinje 14. siječnja 2011. Rukometaši su se okupili u Karlovcu, gdje će ostati do 30. prosinca.

Još se čekaju "Nijemci"

- U Karlovcu će nas biti dvadeset. Osam igrača iz njemačke lige, priključit će nam se tek 2. siječnja - istaknuo je Slavko Goluža, izbornik reprezentacije.

Od novih igrača priključili su se Željko Musa, Renato Sulić, Denis Buntić i Mirko Alilović.

- S obzirom na to da nema većine igrača iz njemačke lige, nema smisla u Karlovcu raditi nekakve taktičke treninge. Malo više ću raditi na obrani, a posebno ću raditi s novim igračima koji nisu prošli prvi dio u Makarskoj.

Reprezentacija će 28. prosinca preskočiti večernji trening jer će biti gosti na proslavi 60 godina Hrvatskog rukometnog saveza, te na izboru najboljeg rukometaša i rukometašice.

- Na kraju ovih drugih priprema, 29. ili 30. prosinca, odredit ću 18, 19 igrača koji će doći na završne pripreme 2. siječnja. To ne znači da će ti igrači i ići na SP. Uvijek postoji mogućnost ozljeda, a možda se netko pokaže loš na pripremama - istaknuo je Goluža.

Duvnjak i Čupić oporavili su se od operacije i bit će spremni za završne pripreme.

- Gledali reprezentaciju Srbije, naše suparnike u prvom krugu, u prijateljskoj utakmici sa Rusima - rekao je Goluža.

Fernandez pamti Zagreb

Ni u drugoj fazi priprema naši rukometaši neće igrati prijateljske utakmice. Jedinu pravu provjeru uoči SP-a imat će na turniru u Francuskoj od 6. do 8. siječnja. Poziv za taj turnir dobio je i bivši hrvatski izbornik.

- Kada sam vodio Metalurg protiv Ivryja, njihov mi je trener poručio da bi me Daniel Constantini, bivši izbornik Francuske, želio vidjeti na tom turniru. Ali neću ići. Isto tako neću ići na SP jer bi netko to možda krivo shvatio. Reprezentaciji ne trebam ja, nego mir. Vjerujem u Golužu i siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat - rekao je Lino Červar.

A uoči SP-a francuski reprezentativac Jerome Fernandez prisjetio se Zagreba.

- Posebice ću pamtiti naslov svjetskog prvaka u Hrvatskoj 2009. Tu sam medalju možda najviše doživio, odnosno nekako sam najdublje proživio osvajanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije