Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S. BELUPO SE UKLJUČIO

Lijepa gesta za autističnog i siromašnog mladića kojeg su tukli i tjerali da viče 'Dinamo'

Ivan Balija/epodravina
30.01.2024.
u 14:31

– Često ga viđamo na našem stadionu i na našim utakmicama. Znamo da voli nogomet i zato smo mu ovim malim znakom pažnje željeli pokazati da smo uz njega i da uvijek može računati na nas – rekao je kapetan Slaven Belupa Tomislav Božić.

Nogometaši Slaven Belupa jučer su uoči popodnevnog treninga u svojoj svlačionici ugostili Koprivničanca i velikog zaljubljenika u sport koji je nedavno bio žrtva nasilničkog ponašanja dvojice maloljetnika zbog svog navijačkog opredjeljenja.

– Često ga viđamo na našem stadionu i na našim utakmicama. Znamo da voli nogomet i zato smo mu ovim malim znakom pažnje željeli pokazati da smo uz njega i da uvijek može računati na nas. Žestoko osuđujemo bilo kakav oblik nasilja i ističemo da svatko ima pravo navijati za klub koji želi. Drago mi je da se praktički cijela Hrvatska digla na noge nakon ovog nemilog događaja jer samo tako možemo napredovati kao društvo – rekao je kapetan Slaven Belupa Tomislav Božić.

Podsjećamo, maloljetnici su maltretirali mladića koji ima oblik autizma i to samo zato što navija za Hajduk. Nakon toga se Torcida pokrenula i organizirala akciju da se pomogne koprivničkom mladiću i njegovoj majci koji jedva spajaju kraj s krajem.

U sklopu akcije Društva prijatelja Hajduka, mladić i njegova već su dobili drva za ogrjev, uskoro će na njihovu adresu stići i pokloni, a jedno od tih iznenađenja posebno će ga razveseliti. 

– Dobit ću dres od Marka Livaje s njegovim potpisom! To će mi biti najdraži dar u životu. Rekli su mi da ću dobiti i novi mobitel i da će pokrenuti još akcija za mene i moju mamu. Ipak, dres Livaje s potpisom je ono što mene najviše veseli i sad s nestrpljenjem iščekujem poštara – rekao je presretni dečko.

Mladić i njegova majka žive od mizernih naknada koje dobivaju zbog njegove bolesti i socijalnog statusa, a velika želja majke je da konačno imaju kupaonicu. U kući je uređena prostorija koja bi trebala postati kupaonica, ali nemaju novca kako bi je uredili za normalan život. 

 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Make my day
Make my day
17:03 30.01.2024.

Kako možete stavljati da je netko siromašan, ja to nikada ne bi radio nikome.

Avatar Kajman
Kajman
18:03 30.01.2024.

Nije bogat onaj koji puno ima nego je bogat onaj koji malo treba. Evo znam jednog u Rijeci koji ima pozamašno bogatstvo, a za kojeg nitko ne bi napravio ništa pa sada već niti ako bi mu platio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije