Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONESTAJE ZALIHA

Legendarni ukrajinski nogometaš apelira: Treba nam hrane, opreme, svega...

FILE PHOTO: A child eats a cookie as she stands in a temporary accommodation for refugees at the train station, after fleeing Russian invasion of Ukraine, in Przemysl
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/5
07.03.2022.
u 13:55

– Osjećam se jako loše. Zabrinut sam što će se događati u budućnosti, a u ovom trenutku upravo se oglasila još jedna uzbuna za ruski zračni napad. Moja je zemlja pod napadom – rekao je Ševčenko, piše DAZN

Bivši napadač ukrajinske reprezentacije Andrij Ševčenko pozvao da se pošalje više pomoći žrtvama ruske invazije na njegovu domovinu. Ševčenko, kojeg se smatra najboljim nogometašem u povijesti Ukrajine, kazao je da su UEFA i FIFA učinile pravu stvar izbacivši Rusiju iz međunarodnih natjecanja, iako je sport sad zadnja stvar na koju misli u ovom trenutku. U razgovoru za DAZN rekao je:

– Osjećam se jako loše. Zabrinut sam zbog budućnosti, a u ovom trenutku upravo se oglasila još jedna uzbuna zbog ruskog zračnog napada. Moja je zemlja napadnuta – rekao je Ševčenko.

Milan, Italy, 13th January 2022. Andriy Shevchenko Head coach of Genoa CFC looks on prior to the Coppa Italia match at Giuseppe Meazza, Milan. Picture credit should read: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images Photo: Jonathan Moscrop/PRESS ASSOCIATION
Foto: Jonathan Moscrop/PRESS ASSOCIATI


– Pobijedit ćemo u ovom ratu. Ukrajina se bori za europske vrijednosti. Zato su Europska unija, ali i ostale države na našoj strani i osjećamo njihovu podršku. Borimo se za veće, važnije vrijednosti od politike. Borimo se za našu državu. Moja majka, sestra, prijatelji i rođaci su u Kijevu, nisu napustili zemlju. Teško je, ali moj je posao govoriti što više o ovome, pokušati prikupiti što veća sredstva za Ukrajinu. Ovo je ljudska tragedija. Ruske snage bombardiraju bolnice, djeca i civili ginu. Teško je objasniti zašto se ovo događa.


– Treba nam pomoć jer Ukrajini ponestaje hrane, medicinske opreme, svega. Treba nam i moralna podrška, treba nam više prosvjeda, više ljudi koji govore o ruskoj invaziji na Ukrajinu i više ljudskosti – zaključio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije