Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISJETIMO SE

Legendarni Šojat je govorio: Da je bećar biti lako, tad bi bećar bio svatko

Olympiaqualifikation Handball Damen Deutschland - Kroatien am Samstag 29.03...
Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL
13.05.2021.
u 11:30

U prvoj utakmici, u Beču, Hypo je pobijedio rezultatom 17:13, a u uzvratu, u prepunoj sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole Podravka je slavila s 25:20 i tako za jedan gol osvojila naslov europskih prvakinja

Svibanj je mjesec koji u Koprivnici svi vole. Naime, 11. svibnja 1996. godine rukometašice Podravka Vegete osvojile su Kup prvakinja. U dvije utakmice bile su bolje od austrijskog Hypa. U prvoj utakmici, u Beču, Hypo je pobijedio rezultatom 17:13, a u uzvratu, u prepunoj sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole Podravka je slavila s 25:20 i tako za jedan gol osvojila naslov europskih prvakinja.

“Put prema vrhu nosio je prekrasna poznanstva i druženja. Bila su to stvarno prekrasna vremena prepuna zezancije, smijeha, pjesme, kartanja do jutra nakon pobijeđene utakmice, pa glavinjanje od umora i neispavanosti po aerodromima uz stalne komentare tadašnjeg trenera Josipa Šojata o tome da je bećar biti lako tad bi bećar bio svatko. Šojka je potencirao zezanciju, druženje, sitne spačke, a mi smo znale sve te benefite vratiti kroz rezultat. Znalo se kada je vrijeme za rad a kada za opuštanje. Imali smo i prekrasnu publiku koja nas je nosila i zbog koje nisi imao pravo dati manje od maksimuma. Imali smo sve, i osvojili smo sve”, napisala je na svom Facebook profilu Snježana Petika koja je u uzvratu postigla sedam pogodaka iz deset šuteva, izborila tri sedmerca...

– Svako vrijeme nosi svoje čari. Mi smo ispisali povijest sporta i rukometa u Koprivnici i Hrvatskoj u svom vremenu. Nadam se da će bar još jedna generacija ispisati neku svoju novu povijest kluba Podravke – zaključila je Petika, danas pomoćna trenerica izbornika Nenada Šoštarića u hrvatskoj ženskoj reprezentaciji.

Naslov su osvojile: Valentina Cozma, Božica Gregurić, Samira Hasagić, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrović, Tatjana Jukić, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlačić, Snježana Petika, Željana Štević, Mariana Tîrcã. Trener je bio Josip Šojat, pomoćni trener prof. Ivan Pal. Predsjednik kluba bio je Krešimir Mulvaj, a njegovi prvi suradnici Marijan Domović i Ana Matišić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije