Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ZA PAMĆENJE

Legendarni Dino Rađa stigao je među prvima u Knin nakon oslobođenja. Donio je poseban suvenir

Na današnji dan 1967. rođen je košarkaš Dino Rađa, osvajač dvije olimpijske medalje
Nel Pavletic/PIXSELL
07.08.2023.
u 09:42

Kultni hrvatski košarkaš u to vrijeme nastupao je za NBA momčad Boston Celticse

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša Dino Rađa bio je među prvim osobama u Kninu dan nakon oslobođenja grada 1995. godine u akciji Oluja. Stigao je na poziv tadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, a tog događaja se svojevremeno prisjetio u razgovoru za Večernji list

U društvu proslavljenog hrvatskog centra došao je i Stojko Vranković, a dogovor o odlasku na kninsku tvrđavu dogodio se nekoliko godina prije, 1992.

- Predsjednik Tuđman nas je primio uoči odlaska u Barcelonu i tada je pao dogovor, mi medalju na Olimpijskim igrama, on nama janjetinu u Kninu. Bio sam kod svojih na ručku kada je došao poziv da krenem za Knin, nisam smio nikome ništa reći - otkrio je Dino Rađa. 

VEZANI ČLANCI:

- Toni Kukoč je bio sa mnom. Rekli su mi u pet popodne na aerodromu. Nisam nikome smio reći ništa, ni vlastitoj majci, pa tako ni njemu. A i tko sam bio ja da se miješam u državno protokol? Ja sam bio uvjeren da je i Toni dobio poziv. Što se dogodilo, zašto se on nije našao tamo, ne znam - kazao je Rađa pa podijelio s javnosti koji je suvenir ponio na tvrđavu.

- Koliko nam je bilo drago da što je gotovo, toliko bi nam stiskalo srce kada smo vidjeli posljedice rata. Naježio sam se kada se dizala hrvatska zastava, a ja sam ponio i Hajdukovu. 

 

Komentara 4

Avatar barba_arba
barba_arba
09:53 07.08.2023.

Rekli su nan u pet popodne na aerodromu, da je sve gotovo i da nemoramo bizati za Meriku

Avatar Stradun
Stradun
13:46 07.08.2023.

E, kako se ljudi mijenjaju. Ovisno o društvenim okolnostima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije