Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽIO IZBACIVANJE

Najbolji košarkaš svijeta žestoko uzvratio Trumpu: Od toga mi je zlo!

Foto: Reuters/PIXSELL
26.09.2017.
u 09:09

- On ne razumije kakvu moć ima kao predsjednik ove predivne države. Ne razumije da je predsjednik uzor djeci. I zbog toga mi je najviše zlo.

LeBron James, vjerojatno najbolji košarkaš svijeta, odgovorio je predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu koji je nedavno rekao da bi sportaši koji ne poštuju američku himnu trebali biti otpušteni, a onda i košarkašu Stephenu Curryju povukao poziv u Bijelu kuću.

- Ovu državu vodi narod, ne pojedinac, a pogotovo ne on. Neću dopustiti da pojedinac, bez obzira kako moćan bio, koristi sport kako bi nas podijelio - rekao je košarkaš  Clevelanda i dodao:

- Sport zbližava ljude bez obzira na rasu, vjeru i religiju. Koristit ću svoj glas, svoju strast i svoj novac kako bih djeci dao do znanja da nada uvijek postoji i da vas jedan pojedinac, ako je i on i predsjednik SAD-a, ne može spriječiti da ostvarite snove.

- On ne razumije kakvu moć ima kao predsjednik ove predivne države. Ne razumije da je predsjednik uzor djeci. I zbog toga mi je najviše zlo.

- Najmoćnija osoba na svijetu može nas zbližiti i inspirirati mlade tako što će reći da je u redu da idem niz ulicu i da me ljudi ne osuđuju zbog boje moje kože ili zbog moje rase. A njega to uopće nije briga - zaključio je James koji je u posljednjoj predsjedničkoj kampanji snažno podržavao Hillary Clinton koja je izgubila izbore.

Nedavno su reagirali i iz NFL-a osudivši postupak Trumpa koji je oštrim i uvredljivim riječima osudio postupak nekih igrača, koji su tijekom sviranja himne kleknuli prosvjedujući protiv nasilja nad Afroamerikancima, te se založio za njihovo izbacivanje iz timova.   

Diljem američke lige najmanje je 100 igrača u nedjelju kleknulo pognute glave tijekom sviranja himne, ostalo sjediti ili se držalo za ruke s trenerima, osobljem pa čak i s vlasnicima, izražavajući tako solidarnost s pravima onih koje je Trump osudio zbog prosvjeda. 

Komentara 8

DU
Deleted user
10:08 26.09.2017.

podrška Trumpu......

PO
portugisac
10:33 26.09.2017.

I da. Pernar ne sjedi u saboru samo za vrijeme sviranja himne već i za vrijeme odavanja počasti poginulim i preminulim braniteljima.

PO
portugisac
10:31 26.09.2017.

Ne otpustiti. Protjerati iz države. Da naša vlada i sabor imaju m u da izbacili bi Pernara ne samo iz sabora već i iz Hrvatske. U Srbiji i Rusiji ga vole. Bravo trump.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije