Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOČARAO NAVIJAČE

Laver Cup: Federer otkrio da fizički više ne može igrati pojedinačne mečeve

Novak Djokovic, Roger Federer sur le gazon du tournoi de tennis de Wimbledon
Antoine Couvercelle/PIXSELL
21.09.2022.
u 16:30

- Bilo je jasno da ne mogu igrati pojedinačne mečeve - rekao je Federer, dodajući da je to bio razlog zašto nije bio u mogućnosti karijeru završiti nastupom na domaćem ATP turniru u Baselu sljedeći mjesec.

Roger Federer će u svom oproštajnom nastupu, predstavljajući Europu na Laver Cupu u Londonu, igrati samo u konkurenciji parova, a ne i u pojedinačnoj konkurenciji.

Legendarni 41-godišnji švicarski tenisač je u razgovoru za švicarske medije otkrio da je izbornika europske momčadi Bjorna Borga zamolio da ga prijavi samo za mečeve parova u obračunu reprezentacija Europe i Svijeta koji će biti održan od petka do nedjelje u londonskoj O2 Areni.

- Bilo je jasno da ne mogu igrati pojedinačne mečeve - rekao je Federer, dodajući da je to bio razlog zašto nije bio u mogućnosti karijeru završiti nastupom na domaćem ATP turniru u Baselu sljedeći mjesec.

Tako će njegov posljednji meč u pojedinačnoj konkurenciji ostati četvrtfinalni poraz od Poljaka Huberta Hurkacza na prošlogodišnjem izdanju Wimbledona, turnira na kojem je osvojio osam od svojih 20 Grand Slam naslova. Federer je u karijeri odigrao 1526 pojdinačnih mečeva na razini ATP Toura, na Grand Slam turnirima te u Davis Cupu i na olimpijskim igrama, a ostvario je 1251 pobjedu uz 275 poraza.

- S obzirom na format Laver Cupa, vjerujem da mogu odigrati parove u petak. Pitao sam Bjorna Borga slaže li se s tim. Odgovorio mi je da će biti poput sna vidjeti me još jednom na teniskom terenu. Pokušat ću - rekao je Federer te dodao da "vjerojatno nikada neće otkriti prirodu ozljede koljena" koja ga je prisilila na odlazak u igračku mirovinu, jer je to "njegova privatna stvar".

Švicarac je otkrio da je u ponedjeljak i utorak trenirao sa Stefanosom Tsitsipasom te da je bio "ugodno iznenađen razinom svoje igre".

Uz spomenutu dvojicu Europu će na Laver Cupu predstavljati Novak Đoković, Rafael Nadal, Andy Murray i Casper Ruud, a Matteo Berrettini je u statusu zamjene.

Izbornik reprezentacije Svijeta John McEnroe je prijavio Felixa Auger-Aliassimea, Taylora Fritza, Diega Schwartzmana, Alexa De Minaura, Francesa Tiafoea i Jacka Socka, a u svojstvu zamjene je Tommy Paul.

Na Laver Cupu svakog su dana na rasporedu tri pojedinačna meča i jedan dvoboj parova, s time da pobjeda u svakom meču prvog dana donosi jedan bod, drugog dana dva, a trećeg su u igri po tri boda. Pobjednička reprezentacija je ona koja prva uspije sakupiti 13 bodova.

Na dosadašnja četiri izdanja Europa je slavila sva četiri puta, a najuvjerljiviju pobjedu europski su tenisači ostvarili prošle godine u Bostonu, kad je rezultat bio 14:1. Najnapetije je bilo 2019. u Ženevi, gdje je Europa slavila sa 13:11, iako je reprezentacija Svijeta vodila sa 11:7 uoči posljednja dva pojedinačna meča.

>> Pogledajte i video: Veliki Roger Federer objavio kraj teniske karijere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije